Naslovna Vijesti Petnaest godina od NATO bombardovanja

Petnaest godina od NATO bombardovanja

Nizom komemorativnih skupova širom Srbije će danas, povodom 15.godišnjice početka vazdušnih napada Severnoatlantske alijanse, biti obeležen dan sećanja na žrtve bombardovanja.

Na spomen obeležjima podignutim u znak sećanja na vojne i civilne žrtve vence će položiti predednik Srbije Tomislav Nikolić, predstavnici vlade, vojske i lokalnih vlasti.

Premijer Ivica Dačić položiće venac na beogradskom brdu Straževica, koje je zbog vojnog značaja bilo jedan od najžešće bombardovanih ciljeva tokom višenedeljne kampanje NATO, a predsednik Nikolić će položiti venac kod spomenika stradalima u Varvarinu, gde je u bombardovanju mosta poginulo deset ljudi.

Ministar odbrane Nebojša Rodić položiće venac u Vranju kod Spomen-obeležja poginulim vojnicima, policajcima i građanima, a načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković posetiće kasarnu “Stefan Nemanja” u Raški.

Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin će ispred zgrade Opštine Leposavić položiti venac i odati poštu poginulima u NATO bombardovanju, dok će u večernjim satima u Domu kulture u Leposaviću prisustvovati Svečanoj akademiji povodom godišnjice bombardovanja SRJ.

Predstavnici Privremenog organa grada Beograda poštu poginulima odaće kraj groba Milice Rakić u Batajnici, kod Spomenika žrtvama rata i braniocima otadžbine od 1990. do 1999. na Savskom trgu, kod Spomen-obeležja poginulim gardistima i pacijentima KBC Dragiša Mišović, kod Spomen-obeležja “Zašto” na Tašmajdanu i na Straževici.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević venac će položiti u kasarni “Jugovićevo”.

U Crkvi Svetog Marka i svim pravoslavnim hramovima biće služen pomen žrtvama NATO bombardovanja, a skupove povodom godišnjice početka bombardovanja obeležiće i nekoliko stranaka.

sandzakhaber / Izvor: Tanjug

Exit mobile version