Naslovna HRONIKA Počelo suđenje “vračarcima”, optuženo ukupno 45 osoba

Počelo suđenje “vračarcima”, optuženo ukupno 45 osoba

pocelo-sudjenje-“vracarcima”,-optuzeno-ukupno-45-osoba
Počelo suđenje “vračarcima”, optuženo ukupno 45 osoba

Beograd, 21. februara 2023 – Pripadnici organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovica dovedeni su u Specijalni sud u Beogradu BEOGRAD – U Specijalnom sudu u Beogradu danas je počelo suđenje optuženim pripadnicima kriminalne grupe “vračarci” koji se terete za tri teška ubistva i šest pokušaja teških ubistava.

Prema navodima iz optužnice, vođe ove grupe su Nikola Vušović, Uroš Piperski i Radoje Zvicer, koji je inače označen kao vođa “kavačkog” klana.

U ovom predmetu optuženo je ukupno 45 osoba, dok se u odsustvu sudi 14, među kojima su i vođe grupe Nikola Vušović, Radoje Zvicer i Uroš Piperski.

Postupajući tužilac je počeo sa čitanjem optužnica.

Vušović i Zvicer su u bekstvu zbog čega će im se suditi u odsustvu, dok su pripadnici grupe kratko negirali krivicu na pripremnom ročištu koje je bilo zatvoreno za javnost.

U ovom predmetu spojene su četiri optužnice, jedna u kojoj su kao vođe označeni Vušović i Piperski, druga u kojoj je vođa Radoje Zvicer.

Spojene su i protiv Vuka Ursulova za teško ubistvo Dragana Ristića “Cađe”, i optužnica protiv Marka Drakule zbog pokušaja ubistva Lazara Vukićevića.

Grupa se tereti za ubistva 20. marta Aleksandra Halabrina, 10. septembra Dragana Ristića, i 17.oktobra 2020. godine Aleksandra Šarca.

Pokušaji ubistava izvršeni su 7. oktobra na sada pokojnog Lazara Vukićevića, 29. decembra 2019. godine na Samira Divljanovića, 11. maja 2020. na Miloša Nilovića, 27. novembra 2020. godine na Andriju Zarića kao i na Arsenija Stefanovića 1. febraura 2021. godine.

Zvicer i Vušović terete se i da su od 2019. do 2022. godine organizovali grupu, čiji pripadnici su, između ostalog, cijanidom pokušali da otruju Strahinju Savića koji se nalazio u pritvoru u Crnoj Gori i bio je spreman na saradnju sa istražnim organima te države.

U ovom postupku Savić je i oštećeni i optuženi.

Od oštećenih na današnjem suđenju bili su Samir Divljanović, doveden iz pritvora, a koji je rekao da ne ističe imovinsko-pravni zahtev i da se ne pridružuje krivičnom gonjenju.

Pristupio je i Milorad Vukićević, otac pokojnog Lazara Vukićevića, za čije ubistvo su optuženi pripadnici organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka.

Indeksonline/Tanjug

Exit mobile version