Naslovna Sandžak Novi Pazar Počinje sanacija fasada u drugom delu ulice 28. novembra

Počinje sanacija fasada u drugom delu ulice 28. novembra

4trlgo

Sanacijom fasada na zgradama u drugom delu ulice 28. novembra biće nastavljeno uređenje pešačke zone u Novom Pazaru, najavio je danas član Gradskog veća Elvir Hamidović. Hamidović je istakao da će radovi početi sutra i da će biti završeni do polovine oktobra.

“Saniraće se fasade na zgradama u ulici 28. novembra od raskrsnice sa ulicom Šabana Koče do raskrsnice sa ulicom Relje Krilatice. To je površina od oko 2.000 kvadrata. Vrednost radova je 2.1 milion dinara, a sredstva je obezbedio grad Novi Pazar”, rekao je Hamidović.

Hamidović je dodao da radove izvodi kompanija “Boys” sa podizvođačem “Delić gradnjom”. On je naglasio da je ovo prva faza uređenja ovog dela pešacke zone, a da je u drugoj predviđeno parterno uređenje i zamena kompletne infrastrukturne mreže.

“Još uvek nije odlučeno da li će ova deonica biti samo za pešake ili će imati i kolovoz. U svakom slučaju, biće postavljene behaton ploče izuzetnog kvaliteta koje mogu izdržati i teretni saobraćaj”, izjavio je Hamidović.

On je istakao i da su za te radove bila obezbeđena sredstva još prošle godine, ali su, zbog blokade, skinuta sa računa lokalne samouprave.

Hamidović je zamolio sve stanare zgrada da sarađuju sa izvođačima radova i preporučio onima koji žele da menjaju stolariju da to urade što pre, kako se nova fasada ne bi oštetila.

Izvor: novipazar.rs

Exit mobile version