Podignuta optužnica protiv sudije Prekršajnog suda u Loznici

BEOGRAD – Javno Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo optužnicu protiv sudije Prekršajnog suda u Loznici (Odeljenje Ljubovija) Zorana Mitrovića, kojom se tereti da je primao mito i falsifikovao zapisnik o saslušanju.

Mitrović se sumnjici da je od 24. do 9. decembra prošle godine izvršio dva krivična dela primanje mita, krivično delo zloupotreba službenog položaja u sticaju sa krivičnim delom falsifikovanje isprava, saopštilo je to tužilaštvo.

Optužnicom, koju je potvrdilo Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu obuhvaćen je i Živorad Petrović, kome se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju i krivično delo falsifikovanje isprava.

U saopštenju se takođe navodi da je Javno tužilaštvo za organizovani kriminal zaključilo sporazume o priznanju krivičnog dela sa Slavicom Stepanović za krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju u sticaju sa krivičnim delom falsifikovanje isprava.

Stepanović je sklopila sporazum na jedinstvenu uslovnu kaznu zatvora od pet meseci sa rokom proveravanja od dve godine.

Sporazum o priznanju krivice sklopili su Dušan Nikolić i Bojan Simeunović za krivična dela davanje mita i njima je sporazumom izrečena uslovna kazna zatvora od šest meseci zatvora sa rokom za proveravanje u periodu od dve godine.

Protiv okrivljene Zorice Mitrović (supruge Zorana Mitrovića) doneta je naredba o obustavi postupka zbog nedostatka dokaza.

Na rešenje o potvrđivanju optužnice okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo da izjave žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Sudija Mitrović se tereti da je u periodu od 24. marta do 9. decembra prošle godine u dva navrata primio mito od osuđenih Bojana Simeunovića i Dušana Nikolića.

Okrivljeni sudija Mitrović se, takođe, tereti da je falsifikovao ispravu odnosno zapisnik o saslušanju osumnjičenog lica (koje nije ni bilo prisutno) u prekršajnom postupku zajedno sa svojom daktilografkinjom Slavicom Stepanović, na šta ga je podstrekao sada okrivljeni Živorad Petrović, a čime je sudija Zoran Mitrović zloupotrebio službeni položaj.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO