Naslovna Sport Podrhtava tlo u Pazaru: Stiže i Adem Ljajić!

Podrhtava tlo u Pazaru: Stiže i Adem Ljajić!

podrhtava-tlo-u-pazaru:-stize-i-adem-ljajic!

Sejduba Suma najzvučnije je pojačanje u istoriji Novog Pazara, ali samo do večeras. Prema saznanjima Mozzart Sporta, potpis na ugovor sa klubom iz rodnog grada staviće Adem Ljajić!

Krajem leta 2022. najavljivan je povratak nekadašnjeg reprezentativca Srbije (47 utakmica, devet golova) na domaću fudbalsku scenu, najpre u Partizan, u kojem je stekao afirmaciju i osvojio duplu krunu 2008/09, a potom u Pazar, s kojim je trenirao prošlog septembra u vreme trenerskog mandata Vladimira Gaćinovića.

Bivši as Fiorentine, Rome, Intera i Torina odlučio je, ipak, da ostane u Turskoj, gde je zvezdane trenutke imao tokom 2020/21, kada je u dresu Bešiktaša stigao do trofeja u Superligi i nacionalnom Kupu.

Ofanzivni vezista sada je raskinuo zimus potpisan jednoipogodišnji ugovor sa turskim Karagumrukom i više ne postoje prepreke za povratak na Gradski stadion, koji je udaljen nekih 100 metara od Ademove porodične kuće.

U sportskom sektoru Plavih kažu da su pregovori uspešno završeni tokom protekle noći i da će fudbaler koji je svojevremeno kao 14-godišnjak iz lokalne Jošanice prešao među beogradske crno-bele prvi put zaigrati za Novi Pazar.

FK Novi Pazar: Ljajić stiže bez novčane nadoknade
“Biće to najveći dan u istoriji našeg kluba. Dugo je tinjala nada da će Adem da nam se pridruži, a to će konačno i da se dogodi. Posao će biti gotov u četvrtak uveče. U Pazaru čekamo najlepšu fudbalsku noć”, navode u trenutno 11. klubu Mozzart Bet Superlige.

Kada je dogovaran dolazak Sume, omaleni reprezentativac Gvineje bio je izričit u nameri da zaduži kapitensku traku. Potpuno drugačiji zahtev imao je Ljajić.

“Jedini uslov Adema Ljajića je bio da za Novi Pazar igra bez ikakve novčane nadoknade”, otkrivaju Pazarci.

Ljajić, koji će krajem meseca napuniti 32 godine, bio je akter startnog ovosezonskog neuspeha družine iz istanbulske opštine Fatih na domaćem terenu od bivšeg mu kluba Bešiktaša (0:1), kao i trijumfa u gostima nad Bašakšehirom (2:0), ali ga trener Alparslan Erdem potom nije skidao u remiju kući sa Ankaragudžuom (1:1) i porazu kod Džajkur Rizespora (0:1).

Za Karagumruk je tokom godine odigrao ukupno 11 utakmica. Upisao je asistenciju u aprilskoj pobedi nad Sivassporom u Istanbulu (4:3).

M. Minić/Mozzart Sport

Foto: FK Novi Pazar

The post Podrhtava tlo u Pazaru: Stiže i Adem Ljajić! appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post Podrhtava tlo u Pazaru: Stiže i Adem Ljajić! appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

Exit mobile version