Naslovna Vijesti Policijski sindikat odustao od štrajka, dogovor sa Vučićem

Policijski sindikat odustao od štrajka, dogovor sa Vučićem

Predstavnici Policijskog sindikata postigli su dogovor sa premijerom Aleksandrom Vučićem oko svojih zahteva i odustali su od najavljenog štrajka glađu.

Kako je za N1 potvrdio predsednik sindikata Veljko Mijalilović, postignut je dogovor o svim pitanjima.

Dogovoreno je da se tokom sledeće godine isplati jednokratna pomoć svim zaposlenima u MUP Srbije od oko 20.000 dinara, budući da veće povećanje od dva procenta zarada nije moguće zbog kreditnog aranžmana sa MMF-om.

Dnevnice za operativni sastav MUP Srbije biće povećane na oko 2.000 dinara, a predlozi Zakona o policiji i zakona koji reguliše izlazak Sektora za vanredne situacije iz MUP Srbije biće za sada povuceni, dok se ne završi javna rasprava i usaglase stavovi predlagača zakona sa stavovima PSS.

Takođe, kako navodi sindikat, osiguravajuća suma za poginule i ranjene policajce biće povećana.

“Zahvalni smo premijeru na razumevanju, a razlozi za najavljeni štrajk glađu su prestali”, rekao je predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović, koji se sa članovima Upravnog odbora PS S jutros sastao sa Vučićem.

Premijer je, kako se navodi, zahvalio predstavnicima PSS što su odložili štrajk glađu i nisu dozvolili da bude ispolitizovan i iskorišćen za destabilizaciju zemlje.

Vučić je, navodi se, pokazao razumevanje za probleme u policiji i obećao pomoć.

Nakon sastanka oglasila se i Press služba Vlade. U saopštenju su istakli da je premijer Vučić obećao da će Vlada Srbije uložiti dodatne napore kako bi u toku sledeće godine bila obezbeđena sredstva za poboljšanje uslova rada i materijalnog stanja pripadnika MUP i modernizaciju opreme.

izvor: N1

Exit mobile version