Naslovna Sandžak Novi Pazar Pomoć SDP i OTVORENE RUKE ugroženima u polavljenim naseljima

Pomoć SDP i OTVORENE RUKE ugroženima u polavljenim naseljima

Novi Pazar – Predstavnici Sandžačke demokratske partije u saradnji sa Humanitarnim udruženjem „Otvorena ruka“ obišli su danas porodice slabijeg imovinskog stanja, a čije su kuće oštećene u poplava u naseljima Jaklja, Šutenovac i Podbijelje.

 

Pomoć do ugroženih stigla je i do najudaljenijih dijelova grada, tamo gdje su jako nevrijeme i bujični potoci nanjeli štetu na domovima ljudi koji su i pored te nesreće koja ih je zadesila, u teškoj situaciji. Predstavnici Sandžačke demokratske partije i „Otvorene ruke” posjetili su, i pomoć uputili i desetočlanoj porodici Pljakić u Podbijelju.
Humanost i pomoć sugrađanima u teškim momentima je trenutno prioritet, ističu iz Sandžačke demokratske partije.
Pomoć je stigla i do Tidže Aljković u Jaklji čija je kuća u potpunosti oštećena, a prema procjeni komisije za popis štete nastale u poplavama njen dom će se iz temelja graditi.
Predstavnici SDP-a i “Otvorene ruke” stigli su i do najudaljenijih zaseoka nadomak Novog Pazara. U nezavidnoj situaciji je i porodica Kimete Makelje.
U današnjoj akciji pomoć je pružila “Otvorena ruka”, njihovi volonteri stalno rade na terenu i oni najbolje znaju kome je pomoć najneophodnija.
Njihov cilj je da se uputi i najmanja pomoć, a ona puno znači svim ovim ljudima.
Ideja je, takođe, i da se podstaknu i ostali koji su u mogućnosti, da se pobrinu da bar jedna porodica koja je pretrpela štetu u poplavama dobije adekvatnu pomoć.

Izvor.Rtvnp

 

Exit mobile version