Naslovna Zabava Zanimljivosti Porsche povlači reklamu iz poštovanja prema Aliju

Porsche povlači reklamu iz poštovanja prema Aliju

Kako piše B92, nakon smrti Muhameda Alija, nemački proizvođač odlučio je da okonča započetu reklamnu kampanju “Complete” za model 911 u kome je jedan od protagonista legendarni bokser.

Muhamed Ali ne samo da je bio jedan od najvećih boksera u istoriji, već i izuzetno harizmatična ličnost čija reputacija je daleko premašivala okvire tog sporta. Zato nije neobično što je Porsche za reklamu za, takođe legendarni, model 911 snimio sekvencu u kojoj se mladi Ali bori protiv samog sebe.

Kampanja je započela u aprilu, a čuveni bokser dao je pre smrti svoj pristanak da se ova scena nađe u reklami. Međutim, nakon Alijeve smrti, čelnici Porschea odlučili su da iz poštovanja prema preminulom bokseru reklamni spot povuku sa TV ekrana, mada se još uvek može videti na YT kanalu nemačke kompanije:

Ideja reklame bila je da pokaže kako je Porsche 911 toliko savršen da ga može nadmašiti samo drugi, još bolji Porsche 911. Simbolično, u spotu se Ali takođe bori protiv samog sebe, i pobeđuje, dok svetski šampion u šahu, Magnus Karlsen, matira svoju lošiju verziju.

Tokom snimanja korišćeni su specijalni kompjuterski efekti, ali i dvojnik mladog Alija, kako bi scena bila realistična, a autori su čak konsultovali i jednog od bivših trenera legendarnog boksera.

Muhamed Ali preminuo je 3. juna u 74. godini zbog respiratornih problema, usled Parkinsovnove bolesti. Sahranjen je u svom rodnom gradu Lujvilu, u državi Kentaki.

Izvor: B92.net

Exit mobile version