Naslovna HRONIKA Potvrđeno: Dojava o bombi u Novopazarskoj školi bila lažna

Potvrđeno: Dojava o bombi u Novopazarskoj školi bila lažna

potvrdjeno:-dojava-o-bombi-u-novopazarskoj-skoli-bila-lazna
Potvrđeno: Dojava o bombi u Novopazarskoj školi bila lažna

Novi Pazar – Nakon intenzivne i detaljne kontradiverzione inspekcije, Policijska uprava Novi Pazar potvrdila je za indeksonline.rs da je dojava o bombi u Osnovnoj školi “Avdo Međedović” bila lažna. Ovaj zaključak došao je kao olakšanje nakon što je škola suočena sa hitnom situacijom zbog primljene dojave o postavljenoj bombi.

Detalji inspekcije i potvrde

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, zajedno sa specijalizovanim timovima, odmah su reagovali na dojavu koja je stigla putem elektronske pošte. Nakon temeljne inspekcije svih školskih prostorija i okoline, utvrđeno je da nema tragova eksplozivnih naprava niti bilo kakve stvarne opasnosti.

Reakcije i dalji postupci

Reakcija rukovodstva škole i brza evakuacija učenika i osoblja istaknuta je kao primer odlične koordinacije i brige za bezbednost. Roditelji, koji su prethodno obavešteni da dođu po svoju decu, izrazili su olakšanje nakon saznanja da je dojava bila lažna.

Poruka nadležnih

Nadležni organi apeluju na javnost da ostanu strpljivi i da sarađuju, naglašavajući važnost brze reakcije i efikasne komunikacije u sličnim situacijama. Takođe, ističe se potreba za jačanjem bezbednosnih mera u školama kako bi se sprečile slične situacije u budućnosti.

Povratak normalnosti

Nakon potvrde da je dojava bila lažna, škola “Avdo Međedović” priprema se za nastavak redovnih školskih aktivnosti, a dalje informacije o ovom događaju i merama koje će biti preduzete biće saopštene javnosti u skladu sa razvojem situacije.

indeksonline.rs

Exit mobile version