Naslovna Sandžak Prijepolje Prijepolje: Podrška ministarstva za rešenje deponije

Prijepolje: Podrška ministarstva za rešenje deponije

Prijepolje – U opštini Prijepolje održan je sastanak sa stručnim timom Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine koji su predvodili državna sekretarka Stana Božović i zemenik minstra Slobodan Erdeljan.

Na sastanku je bilo reči o aktuelnom problemu te sandžačke opštine, sanitarnoj deponiji Stanjevina u cilju iznalaženja njenog rešenja.

Stručni tim Ministarstva za zaštitu životne sredine predstavnicima lokalne samouprave ponudio je niz predloga za rešavanje problema sanitarne deponije Stanjevina. Postojeća deponija mora biti zatvorena i planirana je njena sanacija, rečeno je na sastanku. Predložena je lokacija za privremenu deponiju, koja se nalazi na putu ka Bistrici, pored starog kamenoloma.

„To je lokacija koja je bila jedan od predloga i za regionalnu deponiju rangirana na drugom mestu“-kazao je predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović.
Prema rečima državne sekretarke Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Stane Božović, cilj Vlade Republike Srbije, kao i ministarstva koje predvodi je dostizanje standarda Evropske Unije, kada je u pitanju upravljanje otpadom i sanitarnim deponijama.

„Mi smo došli u punom kapacitetu da pomognemo da se taj problem reši, jer više nema mesta čekanju i odlaganju i da stručno skrenemo pažnju u kom delu da se ide“-kazala je Božović.

Konačan epilog o iznalaženju rešenja za problem deponije Stanjevina očekuje se sutra, kada će na Zlataru biti održan sastanak sa ministarkom poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežanom Bogosavljević Bošković. Tema sastanka će biti i izgradnja regionalne sanitarne deponije Banjica, koja uključuje opštine Prijboj, Prijepolje, Nova Varoš i Sjenica.

Belida Šehović

Exit mobile version