Naslovna Vijesti Pripreme za investiciju Ikee idu po planu

Pripreme za investiciju Ikee idu po planu

epa04282899 An exterior view of an Ikea store in Brooklyn, New York, USA, 26 June 2014. The Swedish furniture company is planning to raise the average hourly minimum wage it pays by 17 percent to $10.76 (7.90 euros) an hour at the company's 38 stores in the USA, which would be about $3.50 (2.57 euros) over the current federal mandated minimum wage. EPA/JUSTIN LANE

Pripreme za realizaciju investicije kompanije “Ikea” u Srbiji teku po planu, a izmeštanje naplatne rampe na autoputu kod Bubanj potoka nije uslov za izdavanje građevinske dozvole, saopštilo je Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture.

U saopštenju se podseća da se u Memorandumu o saradnji, koji je 3. oktobra 2014. potpisan između Srbije, Grada Beograda i kompanije Ikea, navodi da će JP Putevi Srbije “preduzeti mere na izmeštanju naplatne rampe Bubanj potok na novu lokaciju južno od postojeće petlje Vrčin, u skladu sa Prostornim planom infrastrukturnog koridora autoputa E-75 deonica Beograd-Niš, u najkraćem roku, a najkasnije do septembra 2016. godine”.

Kako se navodi, prema Okvirnom planu aktivnosti za realizaciju investicije izgradnje robne kuće “Ikea” u Beogradu, predviđeno je da građevinska dozvola za objekat bude izdata do 13. maja 2015. godine, odnosno više od godinu dana pre završetka izmeštanja naplatne rampe.

Ministarstvo prati i koordinira proces realizacije investicije kompanije Ikea i pomaže da investitor u najkraćem roku dobije sve potrebne dozvole, na način omogućen novim Zakonom o planiranju i izgradnji.

Potpredsednica Vlade i resorna ministarka Zorana Mihajlović juče je izjavila da su to mnistarstvo i Grad Beograd obavili sve pripreme za investiciju Ikee u Srbiji i sada se samo čeka da ta švedska kompanija pošalje projekat za gradnju svog prvog prodajnog objekta, kod Bubanj Potoka.

izvor: N1

Exit mobile version