Naslovna Vijesti Pritvoreno troje ruskih državljana zbog napada u Istanbulu

Pritvoreno troje ruskih državljana zbog napada u Istanbulu

Policemen secure an area at the historic Sultanahmet district, which is popular with tourists, after an explosion in Istanbul, Tuesday, Jan. 12, 2016. The private Dogan news agency says at least two people were hospitalized following an explosion in the historic center of Istanbul. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)

Turska policija pritvorila je troje ruskih državljana koji su osumnjičeni da imaju veze sa samoubličkim napadom koji je u utorak izveden u Istanbulu, u kome je poginulo 10 turista javila je turska novinska agencija Dogan.

Policija je u mediteranskom gradu Antaliji, takođe, zapleniila i dokumenta i kompakt diskove tokom pretresa objekta u kome su osumnjičeni boravili, preneo je Rojetrs.

Za sada nije jasno kada su osumnjičeni pritvoreni, a ruski konzulat u Antaliji je, u međuvremenu, potvrdio da su tri Rusa pritvorena zbog sumnji da imaju veze sa ektremističkom organizacijom Islamskom državom (IS).

Sirijski bombaš-samoubica juče ujutro se razneo u turistički atraktivnoj četvrti u centru Istanbula, na trgu Sultanahmet, izazvavši snažnu eksploziju u kojoj je ubijeno 10, a ranjeno 15 ljudi.

Još niko nije preuzeo odgovornost za taj napad, a turske vlasti veruju da je za njega odgovorna Islamska država.

Policija u Ankari uhapsila je 16 ljudi povezanih sa Islamskom državom koji su osumnjičeni za pripremu terorističkih napada, javili su lokalni mediji.

Policija je uhapsila 15 Sirijaca i jednog turskog državljanina, lidera grupe, prenela je agencija Anadolija.

Oni su vršili nadzor i tragali za potencijalnim metama napada.

izvor: N1

Exit mobile version