Naslovna Vijesti Produžen raspust i u Novom Pazaru

Produžen raspust i u Novom Pazaru

U 196 škola u Srbiji, u kojima su zaposleni primili umanjenu platu ili je uopšte nisu dobili, danas je potpuno obustavljen rad, potvrdio je za Anadolu Agency (AA) predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Dragan Matijević. (Kristina Maslareviç - Anadolu Ajansı)

Novi Pazar – Gradsko veće Novog Pazara odlučilo je na današnjoj sednici da školski raspust za učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji tog grada bude produžen do ponedeljka, 16. januara, saznaje radio Sto plus.

Iako Novi Pazar nije proglasio vanrednu situaciju, u odluci Gradskog veća navedeno je da se raspust produžava zbog vremenskih nepogoda na teritoriji Novog Pazara.
Pre Novog Pazara, odluku o produživanju raspusta donele su i lokalne samouprave Sjenice i Tutina, dve opštine u kojima je zbog niskih temperatura i snežnih mećava proglašena vanredna situacija.
Ministarstvo prosvete je, zbog snega i izuzetno hladnog vremena, lokalnim samoupravama ostavilo mogućnost da u dogovoru sa direktorima škola organizuju nastavu na područjima gde ima najviše problema.

izvor. Radio sto plus

Exit mobile version