Naslovna Sandžak Novi Pazar Promocija knjige “Dok su gorjele buktinje” autora Adnana Velagića

Promocija knjige “Dok su gorjele buktinje” autora Adnana Velagića

promocija-knjige-“dok-su-gorjele-buktinje”-autora-adnana-velagica
Promocija knjige “Dok su gorjele buktinje” autora Adnana Velagića

Novi Pazar, Bosna i Hercegovina – U svečanoj atmosferi biblioteke održana je promocija knjige “Dok su Gorjele Buktinje” autora Adnana Velagića, ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK BiH.

Ova kulturna manifestacija okupila je brojne zvanice, među kojima su predstavnici Grada Novog Pazara, gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, te rektorica Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, profesorica dr. Alena Huseinbegović.

Knjiga “Dok su Gorjele Buktinje” predstavlja duboku naučnu studiju koja prati historiju socijalističke Jugoslavije, istražujući njen razvoj i društvene prilike.

Autor, Adnan Velagić, pruža čitateljima uvid u kompleksnu prošlost regiona kroz objektivne i analitičke pristupe, oslanjajući se na obimno istraživanje i dokumentaciju.

Ova promocija nije samo prilika da se predstavi nova knjiga, već i da se okupe intelektualci, akademici i kulturni aktivisti kako bi razmenili ideje i diskutovali o relevantnim temama iz prošlosti i sadašnjosti.

Knjiga “Dok su Gorjele Buktinje” predstavlja značajan doprinos razumevanju istorijskih procesa na prostoru bivše Jugoslavije i njihovog uticaja na današnje društvo.

AI

Exit mobile version