Naslovna Featured Istaknuto RADI SE KAO NIKADA DO SADA! Ravnomerna ulaganja na teritoriji Novog Pazara:...

RADI SE KAO NIKADA DO SADA! Ravnomerna ulaganja na teritoriji Novog Pazara: Asfaltiran nastavak Ulice Ive Andrića (FOTO)

Građevinska sezona u Novom Pazaru teče planiranom dinamikom. S obzirom na intenzitet radova koji se odvijaju na više lokacija može se reći da je Novi Pazar jedno od najvećih gradilišta u zemlji. Minulog vikenda asfaltiran je dio Ulice Ive Andrića u naselju Paralovo u dužini od preko 500 metara.

Iako se pripreme za asfaltiranje i drugi prateći infrastrukturni radovi trenutno izvode na više od 15 lokacija, nadlježni uvjeravaju da je to tek početak onog što je planirano da se uradi tokom ove građevinske sezone. Radnici i mehanizacija javnih preduzeća i glavnog izvođača radova kvalitetno i brzo su završili sve prateće infrastrukturne poslove, pa je tako u Ulici Ive Andrića, na potezu od Hadži-Mehove ka Paralovskoj džamiji minulog vikenda postavljen asfalt.

Za prvog čovjeka Novog Pazara Nihata Biševca koji je sa pomoćnikom zaduženim za pitanja infrastrukture Nihadom Hasanovićem i njihovim saradnicima obišao radove, važno je ravnomjerno uređivati i graditi u centru, na periferiji i seoskom području Novog Pazara.

“Osim intenzivnih radova u centru i na periferiji, ulaže se i u sportsku infrastrukturu. Sledeće nedelje počinju radovi na kompletnoj rekonstrukciji Hale sportova. Na Rekreacionom centru u toku je izgradnja košarkaškog kao i terena za fudbal sa veštačkom travom. Nedavno je raspisan i konkurs za uređenje osam novih lokacija u gradu, sa zelenim površinama i prostorom za rekreaciju. Na svakom koraku, uočljivo je, Novi Pazar je veliko gradilište. Sve što radimo, radimo u interesu građana sa ciljem da se radovi odvijaju u centru, na periferiji i seoskom području”, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac prilikom obilaska asfalterskih radova u Ulici Ive Andrića.

Da je važno imati asfalt do svoje kuće znaju najbolje oni koji su na to dugo čekali. Za mještane naselja Paralovo asfalt znači rješenje dugogodišnjih problema, te spas od rupa, blata i prašine.

Trenutno se pripreme za asfaltiranje ulica realizuju u naseljima Selakovac, Potok, Ćerimidžinica, Postenje i Jaliji. Na izgradnji novih terena i uređenju postojećih radi se na Rekreacionom centru i sportskim terenima u Šutenovcu.

Exit mobile version