Naslovna Sport Fudbal Radovan Ćurčić selektor reprezentacije Srbije!

Radovan Ćurčić selektor reprezentacije Srbije!

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Savo Milošević potvrdio je danas da će Izvršnom odboru predložiti selektora mlade reprezentacije Radovana Ćurčića za novog selektora A tima, jer smatra da je najbolje rešenje za nastavak kvalifikacija za prvenstvo Evrope.

“Razgovarao sam sa Ćurčićem, moja odluka bazirana je na onome što sam video i na njegovoj posvećenosti poslu. Mislim da je prevazišao domaće okvire, što je pokazao i velikim uspehom sa mladom selekcijom koju je odveo na Evropsko prvenstvo eliminisavši Španiju”, izjavio je Milošević novinarima u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Izvršni odbor FSS održaće se 25. novembra, a Milošević kaže da ima četiri ili pet kandidata za Churčićevog naslednika u mladoj selekciji, koji će imati veoma ozbiljan zadatak na EP u Češkoj.

“Želimo trenera koji dobro poznaje tim i koji će imati dobru saradnju sa A selektorom. Šampionat u Češkoj nam je veoma bitan, posebno što je u igri plasman na Olimpijske igre, to je od državnog značaja i nemamo pravo na grešku”, istakao je Milošević.

On je dodao da nema informaciju da je napadač Lacija Filip Ðorđević odbio da uđe u igru protiv Grčke, a potom napustio reprezentaciju i najavio “borbu za svakog igrača”.

“Svaki igrač ima pravo da se ljuti kad ne igra, to je čak i poželjno, nisu nam potrebni igrači kojima je svejedno. Jasno ej da imamo problem sa otkazima igrača u poslednjih nekoliko godina i probaćemo da ga rešimo, nastojaćemo da sa svim kandidatima pričamo i nećemo razmišljati o utakmicama samo pet dana pre njih. Nemamo luksuz da se odričemo bilo koga i moramo da se borimo za svakog. Boli me ta činjenica, pošto je za mene privilegija igrati u reprezenztaciji”, naveo je Milošević i dodao da će otputovati u Dortmund i razgovarti sa Nevenom Subotićem.

Nekadašnji golgeter i kapiten državnog tima istakao je da, trenutno, nema ambiciju da postane predsednik FŠ, pošto još uvek nije spreman.

“Još uvek verujem da Srbija može da se plasira na prvenstvo u Francuskoj. Nisam prorok, fudbal nije nauka, ne možemo ništa da garantujemo. Ipak, ne tražim alibi, ali su realne šanse da budemo ispred Albanije i ukoliko se ukaže šansa za bolje – iskoristićemo je”, poručio je Milošević.

Na prozvike, tzv. opozicije da je “Karadžićeva marioneta” Milošević je rekao:

“Ne osećam potrebu da odgovaram na to, može svašta da se priča za mene, ali da sam marioneta, sigurno ne. Svako ima pravo na mišljenje i to me ne dotiče previše. Nastojaću da radim časno pošteno i tako će da bude i ubuduće. Nemam energije da se bavim paušalnim stvarim i ličnim inteersima”, zaključio je Milošević.

Sandzakhaber / autor: Pressonline

Exit mobile version