Naslovna Vijesti RASIMOVA PJESMA : RASIM LJAJIĆ NAPISAO SEVDALINKU KOJU ĆE OTPEVATI HALID

RASIMOVA PJESMA : RASIM LJAJIĆ NAPISAO SEVDALINKU KOJU ĆE OTPEVATI HALID

​Sevdalinka nosi radni naslov „Rasimova pjesma“ i biće snimljena do Nove godine, otkriva izvođač Halid Muslimović…
Rasim Ljajić, napisao novu sevdalinku, izvodi je Halid. Rasim Ljaljić, potpredsjednik Vlade Srbije i ministar trgovine, napisao je stihove za već drugu pjesmu koju će otpjevati legenda narodne muzike Halid Muslimović.
Ova sevdalinka nosi puni radni naslov „Rasimova pjesma“ i biće snimljena do Nove godine, otkriva pjevač Halid Muslimović.

Ljajić se očito pokazao kao romantična duša i dobar tekstopisac, te Muslimović već snima drugu numeru za koju je ministar napisao tekst.
– Nakon pjesme „Dunjo moja“, za koju mi je Rasim pomogao sa tekstom, sada radimo i na drugoj pjesmi, čiji je radni naslov „Rasimova pjesma“. Tako sam joj sam postavio ime, a videćemo kakav ćemo joj naziv kasnije dodijeliti- objašnjava Muslimović !!!“.

On najavljuje da bi pjesma trebalo da bude objavljena do kraja godine.
– A poslije svi da je pjevamo za Novu godinu!- unapred se raduje Muslimović.
On je ekskluzivno za Glas Pazara i otkrio i stihove „Rasimove pjesme“:
„Iako smo ljubav krili,
svi su toga svjesni bili, 
zbog tvoje dobrote krvi bih ti dao,
a rajske ljepote u sevdah bih pao.“
Ministar se najpre zbunio kada su mu izrecitali njegove stihove, nakon čega je objasnio da je za Muslimovića napisao pjesmu isključivo po prijateljskoj osnovi.
– Samo za njega sam to uradio. Mi smo dugogodišnji prijatelji, slušao sam ga još kao student, bio je veoma popularan tada- rekao nam je Rasim.
Kako kaže, za sada je to sve kad je riječ o njegovom izletu u estradne vode, ali ne odbacuje mogućnost da napiše još neku pjesmu za svog prijatelja Muslimovića.

„Dunjo moja“ već kafanski hit
Ovo nije prva pjesma koju je Ljajić napisao zajedno sa folk legendom. Podsjetimo, proljetos je u saradnji političara i folkera svijetlo dana ugledala pjesma „Dunjo moja“, koja je već odavno hit. Ljajić je tada medijima otkrio da je pjesma nastala tako što je on „malo prepravljao i poboljšavao Halidove stihove“. On je dodao da se neće potpisivati ni predstavljati kao koautor, već se radilo o prijateljskoj pomoći. Pjesma odiše sevdahom i merakom, a da je to tako, zaključite sami po ovim stihovima: „ I kad malo popijem, prvu čašu razbijem i u snove potonem, sanjao sam kočije da je drugom odvode, srcu mom da naude…“

Exit mobile version