Naslovna Featured Istaknuto Raspisan konkurs za šefa novopazarske policije

Raspisan konkurs za šefa novopazarske policije

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) raspisalo je interni konkurs za izbor načelnika deset područnih policijskih uprava, među kojima je i Novi Pazar!

U tekstu na zvaničnom sajtu MUP-a o tome da je konkurs raspisan se navodi samo da je to ministarstvo propisalo uslove koje zaposleni treba da ispune, a koji će pravu primenu ostvariti kroz interne konkurse.
“Transparentan postupak izbora kandidata, zasnovan na objektivnim merilima, sa unapred definisanim kriterijumima selekcije, omogućiće stvaranje sistema napredovanja zasnovanog na principima profesionalizma, transparentnosti i delotvornosti”, saopštio je MUP.

Na čelu Policijske uprave Novog Pazara, koja pokriva i teritorije Sjenice i Tutina, od 1. jula prošle godine nalazi se Rešad Džanković, koji je na tu poziciju postavljen nakon što su njegova dva prethodnika otišla u penziju.

Prvo je Dragan Terzić, koji je bio šef novopazarske policije osam godina, penzionisan krajem februara 2016. godine, a potom i Jasmin Duštinac koji je bio vršilac dužnosti načelnika do penzionisanja i imenovanja Džankovića na to mesto.

Exit mobile version