Naslovna Sandžak Novi Pazar Rekonstruisane prostorije Hitne službe, povećan broj pacijenata

Rekonstruisane prostorije Hitne službe, povećan broj pacijenata

Kako bi pacijenti dobili bolju zdravstvenu uslugu, prostorije novopazarske Hitne službe su renovirane. Opremljena je i druga ambulanta, kako bi se izbeglo čekanje, naročito u trećoj smeni kada su najveće gužve na hodnicima. Poslednja tri dana veliki broj pacijenata zatražio je hitnu zdravstvenu pomoć u toj službi. Bilo je blizu 500 intervencija.

Zbog svoje bolesti Novopazarac Muriz Smaili često koristi usluge novopazarske Hitne službe. Kako kaže zadovoljan je izgledom rekonstruisanih prostorija i što će se od sada lečiti u boljim uslovima. On ističe da se medicinsko osoblje trudi da pruži adekvatnu zdravstvenu pomoć.

“Imam astmu i bez ove službe moj život bi bio teško podnošljiv“, rekao je Smaili.

Na Hitnoj službi rekonstrusane su prostorije, postavljena nova savremenija ulazna vrata, a u toku treće smene zbog velike gužve počela je da radi i druga ambulanta. Lekari kažu da su ovi radovi značajni za unapređenje usluge pacijentima.

“Kako bi smanjili gužve na hodnicima otvorena je i druga ambulanta koja je opremljena da lekari pruže pomoć pacijentima”, kaže dr Elvira Lukač Zoranić

I pored velike opterećenosti, lekari ističu da se trude da svakom pacijentu ukažu pomoć.

“Trudimo se da pružimo pomoć svima i da budemo ljubazni prema pacijentima”, objasnila je ona.

Novopazarska Hitna služba dobro je snabdevena i lekovima. Medicinsko osoblje kaže da će im sada uslovi rada biti lakši.

Direktor Doma zdravlja dr Ervin Ćorović ističe da se menadžment trudi da trenutno poboljša uslove na Hitnoj službi, ali da je u planu realizacija projekta, koji je od velikog značaja za unapređenje zdravstvene zaštite.

“ Prostorije u kojima rade lekari Hitne službe nisu adekvatne za Novi Pazar, koji ima preko sto hiljada stanovnika. U planu je projekat izgradnje nove Hitne pomoći, koja će biti mali urgentni centar, ali do tada trudimo se da poboljšamo uslove da omogućimo pacijentima da što pre obave pregled, a i omogućimo bolje uslove za rad ”, kaže Ćorović.

Poslednja tri dana blizu 500 intervencija

Na snazi je crveni meteoalarm, što znači da je temperatura iznad proseka za jul.

Zbog tropskih temeratura u poslednja tri dana novopazarskoj Hitnoj službi javio se veliki broj pacijenata. Imali su 457 intervencija u ambulanti i 48 na terenu. Uglavnom su se javljali hronični pacijenti, a lekari su pružili pomoć i prilikom jedne saobraćajne nesreće. Prema rečima dežurnog lekara dr Aladina Husovića bilo je i kolabiranja na ulicama Novog Pazara. Lekari savetuju građanima veliki unos tečnosti i zaštitu od sunca naročito u terminu od 11 do 17 sati , da piju mlaku supu i izbegavaju hladne napitke i poslastice.

Republički hidrometeorološki zavod najavljuje kratkotrajno osveženje koje se očekuje u ponedeljak i utorak.

izvor: rtvnp.rs

Exit mobile version