Naslovna Vijesti RIK:Službeni glasnik štampa glasačke listiće

RIK:Službeni glasnik štampa glasačke listiće

Beograd – “Službeni glasnik” štampaće glasačke listiće i ostali izborni materijal za predstojeće parlamentarne izbore, odlučila je danas Republička izborna komisija (RIK) i navela da će to koštati 49.508.060 dinara bez PDV-a.

Glasački listići za izbor narodnih poslanika Skupštine Srbije štampaće se na srpskom i jezicima nacionalnih manjina u sivoj bojoj koja je zaštićena vodenim žigom u ukunom tiražu od sedam miliona primeraka.

“Službeni glasnik” štampaće i kontrolni list za proveru ispravnosti glasačke kutije u prljavo roze boji zaštićen vodenim žigom u oko 9.000 primeraka, odlučeno je na današnjoj sednici RIK-a.

U ugovoru o štampanju izbornog materijala još se navodi da se Službeni glasnik obavezuje da preduzme sve potrebne mere bezbednosti da glasački listići i ostali izborni materijal ne dođe u posed neovlašhenih lica u toku štampanja razvrstavanja, pakovanja i prevoza do sedišta okruga i grada Beograda, kao i do sedišta Ministarstva spoljnih poslova.

Takođe, se obavezuju da će papir za štampanje glasačkih listića, koji je zaštićen vodenim žigom po celoj površini, biti proizveden samo za potrebe izvršioca.

izvor. Tanjug

Exit mobile version