Naslovna Featured Istaknuto RISC: Intenzivna škola programiranja u okviru projekta ”Digitalizacija Srbije”

RISC: Intenzivna škola programiranja u okviru projekta ”Digitalizacija Srbije”

risc:-intenzivna-skola-programiranja-u-okviru-projekta-”digitalizacija-srbije”

U okviru projekta ”Digitalizacija Srbije” Regionalni inovacioni startap Centar Novi Pazar dobio je mogućnost sprovođenja intenzivne škole programiranja ”IT Camp – Serbia 2021” gde će 12 kompanija koje spadaju u najveće u Srbiji finansirati obuku za svoje potencijalne zaposlene.

Kako u Srbiji trenutno nedostaje negde oko 10.000 programera, IT kompanije su rešile da krenu korak ka svojim zaposlenim i da, u situaciji kada nema dovoljno ponude na tržištu  rada, sami pomognu potencijalnim kandidatima da razviju svoje sposobnosti i kapacitete kako bi mogli da se uključe u proces rada.

Kurs je za sve kandidate potpuno besplatan, od kandidata se zahteva redovno prisustvo i rad na projektima. Kurs je kreiran iz tri celine od po 10 sedmica, nakon svake pređene celine kandidati imaju intervjue sa HR menadžerima iz IT kompanija kako bi videli koliko su naučili.

”Ovo je izuzetna prilika za mlade i kreativne ljude iz Novog Pazara i okolnih opština da razviju svoje kapacitete i uđu u svet programera gde je rad konforan i gde su zagarantovana visoka primanja” kazao je za Dnevnik RTV Novi Pazar koordinator RISC-a prof. dr Šemsudin Plojović.

Prve dve grupe od po osam polaznika kreću od ponedeljka 24. maja. Otvoreno je još 16 mesta za grupe koje kreću od sledećeg ponedeljka.

Senada Kalić

Exit mobile version