Naslovna Featured Istaknuto SANDŽAK PRESS NAZVAO TURSKI DIJANET “PSIMA” !!!

SANDŽAK PRESS NAZVAO TURSKI DIJANET “PSIMA” !!!

Ono što možemo primjetiti poslednja dva dana je oblik najnizeg ljudskog poriva “mržnje” prema svima koji nisu za Muamera Zukorlića. I ovaj oblik iskljucivosti i mrznje je karaketrističan za predislamske arape(ovakav način izražavanja i ponašanja, prema bratu muslimanu, isključuje bilo koji oblik imana).

Hvala Allahu dz.š. da je mržnja sve manje prisutna u običnom džematu, ali se svela na par ljudi koji se kriju iza portala SandžakPRESS, i sada izlazi na vidjelo u najgorem obliku. Ali ako svoju mržnju prema nam bratskom narodu Turske i Dijanetu Republike Turske, ne kriju, čak što više, uopšte ne prezaju da ljude u Turskoj nazivaju čak i „psima“. U današnjem tekstu nazvali su sadašnju vlast “kopek”, u našem jeziku manje više nepoznata riječ, ali u tursko ima značenje “pas”.

Rečenicu sa SandžakPRESS-a prenosim u cjelosti: „U Turskoj je vazda bilo Kopeka, ali je vazda bilo i Ertugrula, koji će da stanu u kraj svim kopecima.“ Ovdje se radi o prezimenu osobe iz 13.vijeka koji se spominje u poznatoj seriji „Ertugrul“ kao osoba ’Sadettin Kopek bin Muhammed’, a čije prezime u prijevodu znači „Pas“, tako da na jedan ironičan način pokušavaju Turke nazvati i psima, ne krijući svu mržnju prema Turskom narodu, kazali su i ono što im se u dušama krije.

Exit mobile version