Naslovna Vijesti Sandžaklije iz Turske investiraće u rodni kraj

Sandžaklije iz Turske investiraće u rodni kraj

“Zadatak nas koji smo sa ovih prostora otišli u Tursku i tamo vodimo velike poslove, je da dio kapitala uložimo ovdje, te da animiramo i druge da to isto urade. To ne samo da je naša misija, već i obaveza, rekao je nakon sastanka sa gradonačelnikom Novog Pazara dr Mehom Mahmutoviće, predsjednik udruženja “Bosna-Sandžak” u Turskoj, te vlasnik najveće fabrike za proizvodnju i preradu mliječnih proizvoda Muzafer Gjuneš.

Gradonačelnik Mahmutović je od svog prijatelja i današnjeg gosta Muzafera Gjuneša dobio uvjeravanja da postoji ogromna želja da se pomogne ovom regionu, te da se investira u rodni kraj. Pored toga što je predsjednik svih udruženja “Bosna-Sandžak” koja okupljaju Bošnjake sa ovih krajeva u Turskoj Gjuneš je i uspješni biznismen, pa je gradonačelnik Mahmutović iskoristio priliku da se predstave svi potencijali ovog kraja u koje se može investirati.

“On je naš veliki prijatelj. Mnogo je pomagao Novom Pazaru, učestvovao je u svim akcijama udruženja “Prijatelji Sandžaka” gdje je veliki broj naših sugrađana imao koristi”, rekao je Mahmutović nakon sastanka u zgradi Gradske uprave.

Gjuneš je vlasnik vodeće kompanije “Gjunešoglu” u proizvodnji i preradi mlijeka. Njegove fabrike oko 80 svojih proizoda koliko i imaju u asortimanu, svakodnevno plasiraju širom Turske i zemalja u okruženju.

“Osjećam se odlično danas ovdje jer sam među svojim ljudima i prijateljima, u svom rodnom kraju. Mi privrednici koji smo sa ovih prostora a imamo uspješne firme u Turskoj treba da animiramo mnoge da ulože ovdje, to smatram našom obavezom i siguran sam da ćemo u tome i uspjeti. Učinićemo sve da poboljšamo ekonomsku situaciju u ovom lijepom kraju kao i do sada sve projekte sprovodimo u saradnji sa gradonačelnikom Mahmutovićem i ministrom Ljajićem”, rekao je Gjuneš.

Exit mobile version