Naslovna Vijesti Biznis Novi Pazar: Šansa za mala i porodična preduzeća

Novi Pazar: Šansa za mala i porodična preduzeća

Novi Pazar, Niš – Gradsko odeljenje za lokalni ekonomski razvoj, početkom ovog meseca, organizovalo je promociju programa “Pokreni se za posao”, koju realizuje nevladina organizacija “Eneca” iz Niša uz finansijsku podršku kompanije “Filip Moris”. Program je namenjen pokretanju ili unapređenju malih i porodičnih preduzeća.

Konkurs za dobijanje bespovratnih sredstava, 240 hiljada dinara, za pokretanje ili unapređenje malih i porodičnih biznisa raspisan je sedmi put i traje do ponedeljka 29. februara. Predstavnica kompanije “Filip Moris” Jelena Preradović-Stevanovićocenjuje da u Srbiji ima dosta preduzetničkog duha, a najbolji pokazatelj za to je pristizanje velikog broja prijava iz cele zemlje. Naglašava da ovaj program “pomaže preduzetnicima da nabave neophodnu opremu i dobiju neophodne obuke i savetodavnu pomoćkako bi započeli ili unapredili svoje poslovanje”.

Program “Pokreni se za posao” pve godine obezbediće bespovratna sredstva za još stotinu malih preduzeća. U prethodnih šest godina, zahvaljujući sredstvima ovog donatora pokrenuto je ili unapređeno 490 malih preduzeća u Srbiji u kojima radi više od 1.500 ljudi. Cilj programa je smanjenje broja nezaposlenih, pa je jedan od ključnih partnera Nacionalna služba zapošljavanja. U novopazarskom Odeljenju za lokalni ekonomski razvoj budućim korisnicima sredstava iz ovog programa obećavaju stručnu i savetodavnu pomoć.

izvor: danas.rs

Exit mobile version