Naslovna Vijesti Svijet ŠARLI EBDO SE NE PREDAJE:”Redakcija preživelih” ne odustaje od uvredljivih karikatura

ŠARLI EBDO SE NE PREDAJE:”Redakcija preživelih” ne odustaje od uvredljivih karikatura

Na naslovnoj strani prvog izdanja francuskog satiričnog lista “Šarli ebdo” od napada na redakciju tog nedeljnika, biće objavljena karikatura poslanika Muhameda koji plače držeći natpis “Je suis Charlie” (Ja sam Šarli), ispod kojeg piše: “Sve je oprošteno!”.

Naslovna strana novog broja lista, na kojem rade preživeli članovi redakcije desetkovane u prošlonedeljnom napadu u Parizu, dostavljen je medijima uoči objavljivanja u sredu.

Tri miliona primeraka “izdanja preživelih” već je štampano i biće dostupno u 25 zemalja, na 16 jezika, preneo je Frans pres.

Napad na redakciju lista “Šarli ebdo” u kojem je 7. januara ubijeno 12 ljudi, izazvao je osude i saopsećanje širom sveta, propraćeno sloganom “Ja sam Šarli”, ali bi ponovno objavljivanje karikarure Muhameda moglo da razbesni ekstremne muslimane, koji veruju da je zabranjeno slikati njihovog proroka na bilo koji način, podseća francuska agencija.

Međutim, preživeli članovi redakcije zakleli su se da će očuvati tradiciju lista, čijih satira su meta sve religije, političari, javne ličnosti i aktuelni događaji.

Na njegovim stranama, često su provokativnim crtežima ismevani islamistički ekstremisti.

Ranije je saopšteno da će novi broj lista biti štampan u milion, umesto uobičajenih 60.000 primeraka, a imaće osam umesto dosadašnjih 16 strana.

Exit mobile version