Naslovna HRONIKA Saslušana dva svedoka zbog stravičnog ubistva u mestu Šteke, kod Podgorice

Saslušana dva svedoka zbog stravičnog ubistva u mestu Šteke, kod Podgorice

saslusana-dva-svedoka-zbog-stravicnog-ubistva-u-mestu-steke,-kod-podgorice

Foto: RTCG PODGORICA – Više državno tužilaštvo preduzelo je niz radnji na otkrivanju što više detalja u slučaju pronađenog spaljenog tela, a sumnja se da je reč o mladiću V.V. (23) iz Podgorice.

U sklopu istražnih radnji, kako je podgoričkom Danu saopšteno iz te institucije, saslušana su dva svedoka. Tužilaštvo još nije dobilo obdukcioni nalaz tela, a zvanično nije ni potvrđen identitet ubijenog. Nezvanično je saopšteno da je reč o mladiću V.V., kojeg su članovi porodice, navodno, prepoznali po tetovažama.

“U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet povodom pronalaženja beživotnog tela muškog lica u mestu Šteke zbog osnovane sumnje da je izvršeno krivično delo teško ubistvo na štetu tog lica. Predmet se nalazi u fazi izviđaja, tokom kojeg je, od strane tužilaštva, u saradnji sa Upravom policije i veštacima odgovarajuće struke, obavljen uviđaj na licu mesta, izuzeti svi pronađeni tragovi i predmeti, koji su po naredbi ovog tužilaštva poslati na odgovarajuća veštačenja”, rekla je za Dan Lepa Medenica, portparol Više državnog tužilaštva.

Takođe, navela je da od tužilaštva naložena obdukcija tela, a obdukcioni zapisnik još nije dostavljen tužilaštvu, dok su u tužilaštvu u svojstvu svedoka saslušana dva lica, a takođe su prikupljena obaveštenja od većeg broja građana.

“U daljem toku postupka preduzeće se i druge neophodne mere i radnje, a sve u cilju rasvetljavanja predmetnog događaja i identifikacije izvršilaca navedenog krivičnog dela”, saopštila je Medenica.

Ugljenisano telo pronađeno je u mestu Šteke, na izlazu iz Podgorice prema Cetinju. Istražitelji su zaključili da je mladić nekoliko dana ranije ubijen hicima iz vatrenog oružja, nakon čega je njegovo telo zapaljeno u obližnjoj šumi. Telo mladića nije u potpunosti izgorelo, a pronašao ga je jedan meštanin dok je obilazio imanje, koji je odmah pozvao policiju.

Pre pronalaženja tela policiji nije prijavljivan nestanak bilo koje osobe, a, navodno, V.V. se porodici i prijateljima nije javljao tri dana, ali su oni sami pokušavali da ga pronađu. V.V. policiji nije poznat kao počinilac težih krivičnih dela ili pripadnik neke organizovane kriminalne grupe.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version