Naslovna Vijesti Politika SDA – Čuvari Sandžaka

SDA – Čuvari Sandžaka

sda-–-cuvari-sandzaka
SDA – Čuvari Sandžaka

Stranka demokratske akcije Sandžaka u hotelu Vrbak predstavila je svoj program i kandidate na listama za predstojeće parlamentarne i lokalne izbore. Predsednik stranke i nosilac izbornih lista Sulejman Ugljanin je istako da su izbori u novije vreme jedno od najboljih ljudskih dostignuća, te pozvao građane ga glasaju za ”čuvare Sandžaka”.

Kandidati za narodne poslanike u republičkom parlamentu i kandidati za odbornike u Skupštini grada Novog Pazara sa izbornih lista ove stranke predstavili su program Stranke demokratske akcije Sandžaka. Ta stranka će se, kako je istraknuto, i dalje zalagati za status naroda i prava Bošnjaka u Republici Srbiji.

Nakon prikazivanja dokumentarnog filma od osnivanja stranke do danas, prisutnima se obratio predsendik i nosilac izbornih lista Sulejman Ugljanin. Objasnio je zašto se kandidovao na listi za lokalne, a ne za parlamentarne izbore.

”Kandidovao sam se na listi za Novi Pazar, a ne za narodne poslanike, zato što ovih 22 kandidata mogu da zastupaju naše interese u Beogradu dostojanstveno, hrabro i sa puno znanja.  Ključ našeg uspeha je Novi Pazar. Moramo pobediti velikosrpsku politiku u Novom Pazaru”, rekao je Ugljanin.

Istakavši značaj zajedništva Ugljanin je podsetio da ni jedna stranka nije prihvatila ideju zajedničke bošnjačke liste. Ipak je pozvao sve sandžačke patriote da im se pridruže, jer, kako je rekao, ”samo zajedno Bošnjaci mogu pobediti nerad i nepravdu i vratiti dostojanstvo Sandžaku”.

Exit mobile version