Naslovna Vijesti Politika SDP: Besmislen predlog SDA Sandžaka

SDP: Besmislen predlog SDA Sandžaka

sdp:-besmislen-predlog-sda-sandzaka

Sandžačka demokratska partija ocenila je danas zahtev Stranke demokratske akcije Sandžaka za “formiranje prelazne vlasti” u Novom Pazaru kao besmislen, ističući da se SDA Sandžaka “bavi jedino medijskim trikovima i spinovima”.

Iz SDP-a su poručili da su uvek imali respekt prema SDA Sandžaka, kao vrednog političkog protivnika i koalicionog partnera.

” Zbog toga sa žaljenjem gledamo kako ta, nekada ozbiljna politička organizacija sa jasnom politikom i ideologijom, sada postaje stranka koja se bavi jedino medijskim trikovima i spinovima. Više nema politike, više nema zalaganja za prava Bošnjaka, više nema ničega osim sitnih pakosti i lova u mutnom” – stoji izmedju ostalog u saopštenju SDP-a u kome stoji i sledeće:

“Danas su se odbornici te stranke obratili Gradskoj upravi sa predlogom da se raspuste organi Grada, te da se izaberu novi, u kojima će učestvovati i oni. SDA traži, bez imalo ironije, da se izabere novo rukovodstvo Grada jer žele da budu malo u vlasti. Besmislenost ovog predloga ne treba ni objašnjavati, ali treba reći da povod za njegovo slanje nema veze sa Novim Pazarom, on je nastao u nama susednoj opštini, Tutinu. U toj opštini je SDA suvereno vladala decenijama, i ta opština, njena javna preduzeća i ustanove su pred kolapsom, a skupština opštine ne zaseda od prošle godine. U Tutinu ne postoji skupštinska većina, rukovodstvo opštine Tutin zauzima svoje pozicije nelegalno, jer nemaju podršku odbornika i naroda. Dosetio se predsednik opštine bez legitimiteta da optuži opoziciju kako su oni krivi za takvo stanje u Tutinu, pa čak i da im zapreti kako će sam sebi uvesti prinudnu upravu. I dok su se svi koji su to gledali smejali, nekome u centrali SDA je palo na pamet da je to dobra ideja, da će oni sada da traže prinudne uprave u svim gradovima da bi, kako se kaže, zamutili vodu i opravdali se od devastacije koju su izazvali u Tutinu. SDA Sandžaka je ostala samo senka one nekadašnje ozbiljne političke organizacije. Medijski trikovi, kao što je ovaj danas, su jedino što je ostalo. Nestala je ideja, nestali su ciljevi, nestao je osećaj odgovornosti, ničega više nema osim jeftinih trikova. Zbog toga sada, nažalost, gledamo kako SDA nestaje sa političke scene” – zaključeno je u saopštenju SDP-a.

Exit mobile version