Naslovna Vijesti Politika SDP nastavlja da raste – organizovan prijem za nove članove

SDP nastavlja da raste – organizovan prijem za nove članove

sdp-nastavlja-da-raste-–-organizovan-prijem-za-nove-clanove

Sandžaka demokratska partija organizivala je svečani prijem u prostorijama stranke za veliki broj novih članova. Prema rečima predsednika GrO SDP-a Novi Pazar Vahidina Melajca, to će postati redovna praksa na svaka tri meseca, s obzirom da trend rasta interesovanja, uglavnom mladih ljudi za članstvo u vodećoj političkoj partiji, konstantno raste.

Dobrodošlicu novim članovima poželeli su članovi Predsedništva stranke na radnom sastanku, a potom je organizovan svečani koktel. To je bila prilika da se oni međusobno upoznaju i razmene ideje o mogućim pravcima delovanja kroz različite odbore, u kojima novi članovi svojim političkim angažovanjem mogu dati doprinos razvoju lokalne zajednice.

Ideja o organizaciji događaja koji će, kako se najavljuje, postati redovna praksa, nastala je u martu, kada je izabrano novo rukovodstvo Gradskog odbora SDP-a u Novom Pazaru. Tada je u ovu stranku došlo više od 500 novih ljudi, uglavnom mladih, bez prethodnog političkog iskustva. Kako je taj trend nastavljen, odlučili su da će prijem za nove članove postati tradicija.

“Na ovaj način smo želeli da ih ispoštujemo i upoznamo sa radom naše političke partije i Gradskog odbora. Reakcije su odlične! Ono što nas raduje je što nam pristupaju članovi svih starosnih dobi, prvenstveno mladi. Oni će doneti nove ideje, novu energiju, a to će kadrovski ojačati našu partiju i omogućiti nam da konstantno budemo u kontaktu sa našim sugrađanima. Na taj način povećaćemo kvalitet njihovog života, izgled, sigurnost i lepotu našeg grada”, izjavio je predsednik Gradskog odbora SDP-a, Vahidin Melajac.

SDP progresivna, moderna partija koja daje šansu mladim ljudima Novi članovi su u Sandžačkoj demokratskoj partiji prepoznali subjekt preko kojeg mogu ostvariti svoje ideje koje će, kako veruju, doprineti poboljšanju kvaliteta života za sve građane i celu zajednicu.

Jedan od novih članova, mladi lekari Haris Kovačević kaže da će se angažovati kroz partijski Odbor za zdravstvo. Ističe da će se svesrdno zalagati za unapređenje zdravstvene zaštite. Krucijalni motiv njegovog učlanjenja je, naglašava, to što je SDP partija koja ima mnogo mladih.

“Svaka mlada osoba da sebe na mikroplanu u stranci, a kao rezultat imamo makro promene u našoj sredini. Promene ne dolaze odmah. Potreban je predan i marljiv rad. Mi mladi SDP-a smo katalizatori promena i verujem da će svaki građanin Novog Pazara moći da vidi rezultate na ličnom nivou”, kaže Kovačević.

Sandžaka demokratska partija je otvorena za sve ljude, koji imaju dobre, perspektivne ideje i želju da stvari menjaju na bolje – poručeno je sa ovog sastanka.

S. Lj.

Exit mobile version