Naslovna Vijesti Sdp tribina: Aktivnije učešće žena u politici

Sdp tribina: Aktivnije učešće žena u politici

Žene treba da se što više uključe u politiku i da budu nosioci borbe protiv stereotipa, ali i da biraju politiku koja brine o statusu žene u društvu, jedan je od zaključaka tribine “Žene u politici” koju je organizovao forum žena Sandžake demokratske partije. Na tribini su govorile predstavnice važnih kancelarija i ministarstava, ali i visoke funkcionerke Socijal demokratske partije Srbije.

Veliki broj pripadnica ljepšeg pola okupio se da čuje iskustva, savjete i stavove upješnih žena kada je u pitanju aktivno bavljenje politikom. Šefica kabineta potpredsjednika Vlade, Bisera Buhić, kaže da odgovorne funkcije i politički angažman omogućavaju ženama da mijenjaju političku kulturu u društvu.

Tokom tribine istaknuto je da stranke SDPS i SDP svojim programom i strukturom vode računa o zastupljenosti žana i realizaciji njihovih ideja.

“Naša stranka na najbolji način pokazuje kako žene mogu da izuzetno vežne funkcije kako u državi tako I na lokalnom nivou”, rekla je direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović.

Svoje iskustvo podelila je sa ženama i Tatajana Marić koja kaže da ju je privukla stanka gospodina, Rasima Ljajića, zbog činjenice da on jako uvažava žene, da sprovodi politiku koja daje priliku i šansu ženama.

Tribina je ohrabrila mnoge članice i simpatizerke Sandžačke demokratske partije, da uzmu aktivnije učešće u politici i da se bore za svoj status.  Tokom tribine javno su pozvane sve žene iz Novog Pazara, Tutina i Sjenice, da se zajednički bore protiv društvenih nejednakosti. Procjenjuje se da žena u Srbiji ima preko 50 posto i da su one značajan faktor organizacije života i društva. Nakon radnog dijela tribine žene su imale priliku i da postavljaju pitanja o načinima emancipacije žene i njihove organizacije. Slične tribine u proteklim danima bile su organizovane u Tutinu i Sjenici.

Exit mobile version