Naslovna Featured Istaknuto Šestočlana porodica mora na ulicu zbog izgradnje zgrade na vakufskom placu

Šestočlana porodica mora na ulicu zbog izgradnje zgrade na vakufskom placu

sestoclana-porodica-mora-na-ulicu-zbog-izgradnje-zgrade-na-vakufskom-placu

NOVI PAZAR – Šestočlana porodica Bihorac sa četvoro maloletne dece odlukom Islamske zajednice u Srbiji, bliskoj Muameru Zukorliću, prema svemu sudeći ostaće na ulici.

Naime, porodica Bihorac sa četvoro maloletne dece, iz novopazarskog naselja Lug, nakon više od 60 godina boravka u porodičnoj kući ostaje na ulici. Vakufski plac na kome je porodica Bihorac sagradila kuću pre blizu 60 godina uz odobrenje tadašnjeg rukovodstva Islamske zajednice dobija novog vlasnika, kažu nezadovoljni ovakvom odlukom žitelji naselja Lug.

“Tačno je da plac pripada Islamskoj zajednici ali postavljamo pitanje, ko je izvesni Tutinac koji je kupio ovaj plac i plac od 12 ari u Šumadinskoj ulici? Zašto se plac ne nudi porodici koja 60 godina boravi u toj kući već nekom bogatašu iz Tutina koji poklanja skupocene automobile za vakufske placeve?” – rekao nam je jedan od sagovornika.

Meštani Luga pozvali su danas Mešihat Islamske zajednice da poništi rešenje i da plac proda porodici Bihorac.

“Pozivamo sve Lužane i Pazarce da sakupimo novac i odkupimo vakufski plac za porodicu Bihorac koja ne pripada nijednoj političkoj partiji. Ovde se radi o moralu i dostojanstvu. Znamo da se tu pravi zgrada i da je jedan od investitora čovek blizak Muameru Zukorliću koji želi da iseli tu porodicu. U islamu je sirotinjska suza preča od bilo kog investitora” – zaključio je komšija porodice Bihorac.

indeksonline.rs

Sakupimo novac za porodicu Bihorac

Delite status…

Lužani…

Exit mobile version