Naslovna Sport Fudbal Sevilja treću godinu uzastopno osvojila Ligu Evrope

Sevilja treću godinu uzastopno osvojila Ligu Evrope

during the UEFA Europa League Final match between Liverpool and Sevilla at St. Jakob-Park on May 18, 2016 in Basel, Switzerland.

Fudbaleri Sevilje osvojili su Ligu Evrope treću godinu u nizu pošto su u Bazelu posle velikog preokreta pobedili Liverpul sa 3:1.

Duel u Švajcarskoj imao je dva potpuno različita poluvremena. U prvom je ekipa Jirgena Klopa dominirala, postigla je jedan gol, oštećena je za dva penala, a uz to je mogla da savlada golmana Soriju u još nekoliko navrata.

Ipak, engleski tim nije iskoristio dominaciju u prvom delu, pa je u nastavku brutalno kažnjen. Tim Unaija Emerija odigrao je maestralno u drugih 45 minuta, u potpunosti je nadigrao rivala i uspeo je da stigne do trećeg uzastopnog trofeja u Ligi Evrope i ukupno petog u istoriji kluba.

Liverpul je poveo prelepim golom Danijela Staridža u 35. minutu, a već u prvom napadu u nastavku izjednačio je Kevin Gameiro. Do kraja meča Koke je sa dva gola overio pobedu Sevilje i doneo veliko slavlje španskim navijačima.

Uz trofej, Sevilja će za trijumf u finalu biti nagrađena i plasmanom u Ligu šampiona naredne godine, dok Liverpul ostaje bez evropskih takmičenja u sezoni 2016-17.

Ovom pobedom Sevilje biće zadovoljan i Partizan koji neće morati da počne kvalifikacije za Ligu Evrope od prvog, već od drugog kola.

Liverpul: Minjole – Klajn, Lovren, Ture, Moreno – Džan, Milner – Lalana, Kutinjo, Firmino – Staridž;
Sevilja: Sorija – Marijano, Rami, Kariko, Eskudero – Nzonzi, Krikovjak, Vitolo, Banega, Koke – Gameiro.

izvor: N1

Exit mobile version