Naslovna Sandžak Novi Pazar Skupština bira: Đerlek predsednik skupštine, Šaćirović zamenik

Skupština bira: Đerlek predsednik skupštine, Šaćirović zamenik

Novi Pazar – Na sutrašnjoj konstititivnoj sednici Skupštine Novog Pazara za predsednika ovog lokalnog organa biće imenovan predsednik Sandžačke narodne partije (SNP) Mirsad Djerlek, koji je i u prethodnih šest meseci bio na ovoj funkciji, saznaje radio Sto plus.

Izvor tog radija navodi da će njegov zamenik biti funkcioner Sandžačke demokratske partije (SDP) Sead Šaćirović, koji je u prethodnom skupštinskom mandatu iz redova Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka (BDZS) prešao u ovu stranku.

Osim toga, na sednici će biti izabran i novi sekretar lokalnog parlamenta, oko koga se još uvek dogovara.
Prema rečima našeg izvora na sednici neće biti imenovan novi gradonačelnik, kako se poslednjih dana spekulisalo na lokalnim portalima, nego tek na narednoj Skupštini grada.

Konstitutivna sednica biće održana u četvrtak, 12. maja, u Svečanoj sali Kulturnog centra, a zasedanjem će predsedavati najstariji odbornik, što bi prema izbornim rezultatima trebalo da bude Muamer Smailbegović iz Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka.

Prema saznanjima našeg radija, novu većinu činiće 18 odbornika koalicije oko SDP, pet koalicije predvođene Srpskom naprednom strankom (SNS) i tri SNP.
U opoziciji će biti 11 odbornika SDA Sandžaka, kao i 10 BDZS.

Exit mobile version