Naslovna Vijesti Skupština Crne Gore 25. januara raspravlja o poverenju vladi

Skupština Crne Gore 25. januara raspravlja o poverenju vladi

Vanredna sednica Skupštine Crne Gore, na kojoj će se poslanici izjašnjavati o poverenju vladi, zakazana je za 25. januar.

Kako podseća Radiotelevizija Crne Gore, vlada je krajem decembra prihvatila inicijativu premijera Mila đukanovica da se u parlamentu odluči o poverenju izvršnoj vlasti, a inicijativa je u Skupštinu stigla nakon praznika.

Da bi vlada opstala, potrebno je da je podrži većina od ukupnog broja, odnosno 41 poslanik.

Vladajuća većina ima 44 predstavnika, od kojih su pet iz Socijaldemokratske partije, iz koje su danas poručili da neće glasati za poverenje vladi.

Bošnjacka stranka je ranije saopštila da podržava rad vlade, a takođe i Hrvatska građanska inicijativa i Liberalna partija.

Nezavisni poslanici Dritan Abazović, Miodrag Lekić i Goran Danilović najavili su da će glasati za smenu vlade, kao i Socijalistička narodna partija, dok su poslanici Demokratskog fronta saopštili da glasanju neće prisustvovati.

Svoj stav o poverenju vladi još nije saopštila jedino Pozitivna Crna Gora, koja je najavila da će odluku o tome kako će njena četiri poslanika glasati doneti 20. januara na sednici Glavnog odbora stranke.

izvor: N1

Exit mobile version