Naslovna Sport Fudbal SPORTSKA KOLUMNA: Pazar dobio najveće pojačanje, smenjen Tešović

SPORTSKA KOLUMNA: Pazar dobio najveće pojačanje, smenjen Tešović

Konacno se desilo ono sto su svi ljubitelji fudbala u Novom Pazaru ocekivali:smenjen je najgori trener koji je ikad krocio na Gradski stadion. Darko Tesovic nece,definitivno,biti upamcen po nicim dobrim,osim po katastrofalnim rezultatima koje je zabelezio na klupi Plavih.

Mnogi sa pravom tvrde da bi Pazar ostvario bolje rezultate da je bio bez trenera,nego sto ga je vidio jedan fudbalski neznalica,koji se bavio vise spletkarenjem nego vodjenjem ekipe. Sta,na primer,reci za slucaj kada cuje da ce Uprava dati premije za neku utakmicu,a on udje kod igraca i kaze: “sad ce vam doci iz Uprave i dace vam premije,jer sa to JA trazio od njih”. Takva vrsta sibicarenja nije bila i jedina od strane ovog tzv trenera.

Najiskusnijim igracima,Alivodicu i Vusljaninu govorio je da bi Uprava htela da ih on izostavi iz ekipe,ali da njemu to ne pada na pamet. Kada je dosao u Novi Pazar tvrdio je da je tim po kvalitetu medju pet u ligi,a pred odlazak bio je kategorican da Pazar ima ocajan igracki kadar i da nema kvalitet za visi rang takmicenja. Poslednje poraze pravdao je time da mu ne igraju povredjeni Pejakovic i Djokic iako je svima poznato da se Djokic,i dok je bio zdrav nije naigrao kod Tesovica i da je dobijao priliku da igra uglavnom sa klupe.

To sve govori da pored deficita fudbalskog znanja,on ima i ozbiljan nedostatak elementarnog ljudskog morala. O tome su govorili ljudi iz klubova koje je trenirao,izrazavajuci cudjenje sto ga je Novi Pazar uopste angazovao. Niko tada nije mogao ni da pomisli da je sve to tacno. A realno stanje je nazalost bilo i gore od onog sto su drugi govorili o Tesovicu. On je zapravo zalutao u ovaj posao. I nije ni cudo sto ga u Partizanu nece ni na jednoj ozbiljnijoj poziciji i sto u nijednom klubu ne moze duze da se zadrzi.

Darko Tesovic je jedna velika prevara bez znanja,autoriteta,harizme i morala. On samo voli fudbal,ali o njemu ne zna nista. Hteo bi da zivi od fudbala,ali moze samo da trenira kadete,jer ima harizmu kuvane kokoske. Zato je njegov odlazak i najvece pojacanje koje je Pazar mogao da dobije.Kenan Kolasinac je zasluzio ovu sansu. Na njemu je da je iskoristi. Jedno je samo sigurno: i za Matica i narocito za Tesovica,on je Murinjo..

V. Tiosavljevic

Exit mobile version