Naslovna Featured Istaknuto SRBIJA U ŠOKU! Evo kako je Naser Orić nazvao ministra policije Nebojšu...

SRBIJA U ŠOKU! Evo kako je Naser Orić nazvao ministra policije Nebojšu Stefanovića

Bosnian Muslim Naser Oric sits in the courtroom of the International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY) as he waits for the judgement on an appeal filed by him in The Hague July 3, 2008. Oric, wartime commander of Srebrenica, was found guilty of failing to prevent the murder of Serbs and given a two-year sentence. REUTERS/Zoran Lesic/Pool (NETHERLANDS) - RTX7L08

Orićev boravak u Srbiji poprilično je naljutio Nebojšu Stefanovića, ministra unutrašnjih poslova

On je kazao, pišu srbijanski mediji da za Orića ima posebnu preporuku odnosno da što prije vidi unutrašnjost zatvora u Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Požarevcu ili Nišu.

Radni komandant Armije BiH Naser Orić je sinoć gostovao u Upitniku Hayat TV-a. Međutim, nije ni potvrdio, a ni demantirao priče da je bio na području Srbije, prenosi Slobodna Bosna.

Što se tiče tih poruka da bi trebao pogledati neke zatvore, želim naglasiti da je taj ministar obični balavac i dok sam ja hodao po tim zatvorima, on nije znao za njih, rekao je Orić.

Od jučer mediji u BiH i regionu pišu o tome kako je Naser Orić, nekadašnji komandant Armije Republike Bosne i Hercegovine, bio na području Srbije. Posebno burno su reagirali srbijanski mediji pitajući se kako je Orić za kojim je Srbija raspisala potjernicu ušao u Srbiju.

Naime na Facebook je objavljena fotografija koja je kako se tvrdi snimljena u jednom restoranu u Užicu.

Orićev boravak u Srbiji poprilično je naljutio Nebojšu Stefanovića, ministra unutrašnjih poslova. On je kazao, pišu srbijanski mediji da za Orića ima posebnu preporuku odnosno da što prije vidi unutrašnjost zatvora u Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Požarevcu ili Nišu.

Orić je sinoć gostovao u Upitniku Hayat TV-a. Međutim, nije ni potvrdio, a ni demantirao priče da je bio na području Srbije.

– Ja sam slobodan čovjek mogu da hodam gdje hoću. Neću reći jesam li tamo bio ili nisam. A što se tiče tih poruka da bi trebao pogledati neke zatvore, želim naglasiti da je taj ministar obični balavac i dok sam ja hodao po tim zatvorima, on nije znao za njih. Sve ovo što se posljednjih dana dešava u Srbiji on ne zna gdje mu jer glava, a gdje stražnjica a mora nešto pričati. Neka se bavi svojim poslom i ostavi Nasera Orića na miru. Ja imam prijatelja i Srba i to ne krijem – kazao je, između ostalog, Orić za Hayat T

Exit mobile version