Naslovna Vijesti Sutra počinje međunarodni sajam turizma u Beogradu

Sutra počinje međunarodni sajam turizma u Beogradu

Međunarodni sajam turizma pod sloganom “Gde još niste bili” počinje sutra, a svečanom otvaranju će prisustvovati premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Turistička ponuda Srbije biće, kao i svake godine, predstavljena u hali četiri Beogradskog sajma, a glavna tema biće Dunav i jezera, najavila je nedavno direktorka Turisticke organizacije Srbije (TOS) Marija Labović.

Ona je istakla da će na Sajmu biti predstavljeni veliki turistički potencijal – prirodna bogatstva i lepote, kao i kulturno istorijsko nasleđe Srbije.

”Ove godine tema naše prezentacije su Dunav, reke i jezera, a u fokusu predstavljanja na Beogradskom sajmu biće i obeležavanje jubileja – 160 godina od rođena velikog naučnika Nikole Tesle”, rekla je Labović.

Kako je istakla, na štandu TOS-a biće organizovan “Teslin kutak” gde će posetioci moći da vide različita dostignuća velikog naučnika.

”Kako smo hteli da pokažemo da vodimo računa i o našim mladim nadama i inovatorima ove godine će posebna novina biti promocija proizvoda koji je rezultat istraživanja i doktorske disertacije mladog naučnika Petra Pejića. Povezaćemo njegovu mobilnu aplikaciju sa našom brošurom 52 vikenda u Srbiji tako da će korisnicici moći da vide tri de virtuelne ture turističkih atrakcija”, objasnila je Labović.

Takođe je rekla da će biti nastavljena i promotivna kampanja podrške merama Vlade Srbije za podsticaj domaćeg turizma.

Premijer Srbije će, kako je najavljeno, nakog svečanog otvaranja Sajma posetiti više štandova, između ostalog i štand Er Srbije.

izvor: B92

Exit mobile version