Naslovna Vijesti Svijet Suze za Brisel, a za Pakistan…

Suze za Brisel, a za Pakistan…

Svetski lideri brzo su reagovali nakon terorističkih napada u Briselu, osudivši teroriste i njihov čin. Masakr u Lahoreu nije izazvao istu reakciju, piše RT.

Posle terorističkih napada u Briselu u kojima je, prema najnovijim podacima, ubijena 31 osoba društvene mreže bile su preplavljene izjavama solidarnosti sa žrtvama i zastavom Belgije, dok je slična reakcija izostala nakon bombaškog napada u gradu Lahoreu na istoku Pakistana u kom su najmanje 72 osobe poginule, a oko 300 je ranjeno.

Kako piše “Raša tudej” boje pakistanske zastave nisu svetlele zapadnim prestonicama u nedelju uveče posle više od 70 žrtvi, uglavnom žena i dece.

Untitled

SAD su svoju osudu zločina u Pakistanu izrazile rečima portparola Saveta za nacionalnu bezbednost Neda Prajsa.

Kanadski premijer Džastin Trudo, francuski predsednik Fransoa Oland, rusko Ministarstvo spoljnih poslova i predsednički kandidat SAD Berni Sanders izrazili su solidarnost sa žrtvama u Pakistanu, ali većina svetskih lidera nije rekla mnogo.

Na društvenim mrežama provlači se pitanje zašto je izostao izraz “Je suis Pakistan” i skreće se pažnja na nedostatak saosećanja sa žrtvama u Lhoreu u odnosu na stradale u Parizu i Briselu.

izvor: B92

Exit mobile version