Naslovna Vijesti Svetozar Marović podneo ostavku u DPS-u

Svetozar Marović podneo ostavku u DPS-u

Predsednik Političkog saveta vladajuće Demokratske partije socijalista Svetozar Marović podneo je ostavku na tu funkciju, objavili su podgorički mediji.

Marović je uhapšen u decembru prošle godine zbog sumnje da je učestvovao u nezakonitim poslovima kojima je budžet opštine Budva zbog građevinskih malverzacija oštećen za više miliona evra. On se nedavno nagodio s Tužilaštvom, priznao krivicu i izašao iz zatvora.

Opozicija je u poslednje vreme tražila od DPS-a da se odredi prema svom funkcioneru koji je priznao malverzacije, i vladajućoj partiji pripisala kolektivnu odgovornost za činjenje njenog funkcionera, nekada visoko pozicioniranog državnog funkcionera.

Više istaknutih funkcionera DPS-a, bivši predsednici i potpredsednici opštine Budva umešani su u sumnjive poslove preprodaje državnog zemljišta i nekretnina u tom gradu.

Lider DPS-a i premijer Milo Đukanović posetio je početkom nedelje Budvu i na partijskom sastanku lokalnog DPS-a obavestio prisutne o Marovićevoj ostavci, pišu podgoričke “Vijesti”.

On je novinarima tada kazao da je krivična odgovornost individualna, a ne kolektivna i da DPS nije priznala krivicu za dešavanje u Budvi.

Marović je na dužnost predsednika Političkog saveta izabran na kongresu stranke prošle godine, što je nova funkcija u partiji. Politički savet, međutim, do sada nije zaživeo.

izvor: N1

Exit mobile version