Naslovna Sport Treći Pazarski polumaraton: Titule Nikoli Mijailoviću i Lenki Nikolić

Treći Pazarski polumaraton: Titule Nikoli Mijailoviću i Lenki Nikolić

treci-pazarski-polumaraton:-titule-nikoli-mijailovicu-i-lenki-nikolic

Atletičari Novog Pazara Nikola Mijailović i Lenka Nikolić pobednici su trećeg Pazarskog polumaratona, koji je danas okupio oko 700 učesnika.

Mijailović je 21,1 kilometar prešao za jedan čas, osam minuta i 43 sekunde. Drugo i treće mesto zauzeli Rusi Ivan Bubnov i Vjačeslav Sokolov sa 1:10,09, odnosno 1:11,23 minuta.

Četvrta i peta pozicija pripale su Pazarcu Esadu Hasanoviću sa 1:17,07 i Nenadu Živkoviću iz Kruševca sa 1:18,28 minuta.

Nikolić je bila bez premca u ženskoj konkurenciji sa 1:20,58 minuta, a pratile su je članica Crvene zvezde Slađana Stamenković sa 1:26,47 minuta i trećeplasirana Rada Milutinović iz Podgoričkog maratona, koja je zaustavila štopericu na 1:42,40 minuta.

Kao četvrta i peta završile su Novopazarke Ajša Baltić sa 1:47,56 i Lejla Mekić sa 1:51,12 minuta.

U polumaratonskim trkama nastupilo je 143 trkača i trkačica.

Najbolji u trkama zadovoljstva na deset kilometara bili su novopazarski atletičari Elzan Bibić i Mejra Mehmedović.

Bibića su pratile klupske kolege Kabir Ziljkić i Kaid Koca, a posle Mehmedović u cilj su ušle Milica Tomašević iz Crvene zvezde i Pazarka Umeja Bogućanin.

Trke zadovoljstva na pet kilometara obeležili su Aldin Ćatović i Saima Murić iz Novog Pazara.

Ćatović je stigao do trijumfa ispred predstavnika Crvene zvezde Miloša Japundžića i Kraljevčanina Andrije Popovića na drugom i trećem mestu.

Murić je slavila ispred klupskih koleginica Saide Mušović i trećeplasirane Nerme Čebović.

Trku zadovoljstva na pet kilometara istrčao je i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

U trkama zadovoljstva pojavilo se 349 učesnika i učesnica, od toga 91 na deset, a 258 na pet kilometara, a na stazi je bilo i 68 osoba sa invaliditetom.

Grad Novi Pazar bio je generalni pokrovitelj manifestacije, koju su organizovali gradski Sportski savez, Ustanova za sport i Atletski klub Novi Pazar.

M. Minić

The post Treći Pazarski polumaraton: Titule Nikoli Mijailoviću i Lenki Nikolić appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post Treći Pazarski polumaraton: Titule Nikoli Mijailoviću i Lenki Nikolić appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

Exit mobile version