Naslovna HRONIKA Turska razmatra kopnenu vojnu operaciju u Siriji nakon napada u Ankari

Turska razmatra kopnenu vojnu operaciju u Siriji nakon napada u Ankari

turska-razmatra-kopnenu-vojnu-operaciju-u-siriji-nakon-napada-u-ankari

Foto:Tanjug/AP ANKARA – Kopnena operacija u Siriji jedna je od opcija koju bi Turska mogla da razmotriti, izjavio je danas zvaničnik turskog ministarstva odbrane, nakon što je otkriveno da su iz Sirije došla dvojica napadača na vladinu zgradu u Ankari.

“Naš jedini cilj je da eliminišemo terorističke organizacije koji predstavljaju pretnju za Tursku. Kopnena operacija je jedna od opcija za otklanjanje ove pretnje, ali to nije jedina opcija koju razmatramo”, rekao je turski zvaničnik, prenosi Rojters.

Ministar spoljnih poslova Turske Hakan Fidan najavio je u sredu da su legitimni vojni ciljevi infrastrukturni i energetski objekti u Iraku i Siriji koji su pod kontrolom, kako je naveo, odmetnika Radničke partije Kurdistana (PKK) i Jedinica za zaštitu naroda (YPG).

“Savetujemo da se treća lica drže dalje od objekata pod kontrolom PKK i YPG. Odgovor naših oružanih snaga biće veoma precizan”, istakao je Fidan.

U nedelju, 1. oktobra, dvojica napadača izvela su bombaški napad ispred zgrade ministarstva unutrašnjih poslova u Ankari, kada su lakše povređena dvojica policajca.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version