Naslovna Vijesti TURSKI F16 srušio pobunjenički vojni helikopter koji je pucao po narodu! FOTO

TURSKI F16 srušio pobunjenički vojni helikopter koji je pucao po narodu! FOTO

Vojska je blokirala dva mosta u Istanbulu, Ankaru nadleću helikopteri. Turska vojska je izdala saopštenje da je preuzela vlast, dok premijer Jildirim kaže da se radi o grupi vojnika koja deluje nelegalno i da je Vlada stabilna, a da o državnom udaru ne može biti reči. Rojters javlja da su uzeti taoci u vojnom štabu u Ankari.01:11 – CNN Turk: F 16 srušio helikopter pobunjenog dela vojske.

01:08 – Ovo nije državni udar koji vrši čitava vojska već određeni elementi pokušavaju destabilizovati naše strukture i vojsku. Nadamo se da će se promeniti komandna struktura naše vojske i da će vojska biti lojalna turskoj vlasti, kazao je bivši premijer Ahmet Davutoglu.

01:00 – Turski ministar unutrašnjih poslova Efkan Ala izjavio je da su se “veoma efikasne jedinice oružanih snaga i policije bore protiv pokušaja državnog udara”. Ala je rekao da su oni reagovali na “bande koje su u zaklonu na određenim lokacijama”.

00:53 – Kemal Hašimi, savetnik predsednika Turske, tvrdi u izjavi za CNN da je Erdogan u Istanbulu. On nije mogao da potvrdi da li ima ranjenih i poginulih.

Exit mobile version