Naslovna Featured Istaknuto Učenici OŠ „Stefan Nemanja“ priključili se akciji „Da Pazar zablista“

Učenici OŠ „Stefan Nemanja“ priključili se akciji „Da Pazar zablista“

Učenici osnovne škole „Stefan Nemanja“ priključili su se akciji čišćenja grada, a sve u okviru ekološke kampanje čiji je inicijator Grad, pod sloganom „Da Pazar zablista“. Oni su danas očistili jedan deo dvorišta.

U cilju podizanja svesti građana o ekologiji, Grad je pokrenuo eko kampanju “Da Pazar zablista”. Brojnim akcijama i aktivnostima ova kampanja se sprovodi uspešno. Danas su se akcijom čišćena dvorišta priključili i učenici OŠ “Stefan Nemanja”.

„Ovo je danas simbolični početak ove akcije u našoj školi. Sutra u 10 sati ćemo kao i sve ostale osnovne i srednje škole u Pazaru očistiti svoje dvorište i pristupne ulice i nadamo se da ćemo ovim podići svest o ekologiji u našem gradu“, rekao je direktor OŠ „Stefan Nemanja“ Edin Dugopoljac.

On dodaje da su već dobili rukavice i kese i da će već u subotu, iz svih odeljenja odabrati učenike koji će sa svojim razrednim starešinama zajdeno očistiti celo dvorište i pristupne ulice oko škole. Kako je rekao, trudiće se da bar jednom mesečno održe po jedan čas o podizanju svesti o ekologiji i njenom značaju za sredinu u kojoj žive.

Exit mobile version