Naslovna Vijesti Politika Ugljanin: Svako ko napusti SDA šteti Bošnjacima

Ugljanin: Svako ko napusti SDA šteti Bošnjacima

ugljanin:-svako-ko-napusti-sda-steti-bosnjacima

Predsednik Sda Sandžaka Sulejman Ugljanin ocenio je na konferenciji za medije da nema informacije o mogućem osnivanju nove bošnjačke partije iz redova njegove stranke. On je rekao da bi to “nekim narcisoidnim, samozaljubivim pojedincima moglo da donese materijalnu korist”.

“Svako cepkanje biračkog tela među Bošnjacima ide direktno Bošnjacima na štetu. Oni koji to pokušaju i drznu se da osnuju neku partiju, da razbiju bošnjačko biračko telo, već imaju spremno mesto i prostor u velikosrpskom mozaiku, da ih ugrade kao svoje sluge. Svi oni koji su do sada napustili našu stranku, a bilo je toga i ranije, radi se o narciosoidnim i sujetnim pojedincima koji ceo život služe režimu, a koji eksploatišu bošnjačke glasove” – rekao je između ostalog Ugljanin.

On je kazao da u trenutnom sastavu funkcionera stranke “ne poznaje nikoga ko je toliko sujetan da uradi tako nešto“.

“Naši poslanici, predsednici ogranaka, njima to ne leži. To su ljudi koji su odrasli u ovoj ideji i mi smo sigurni da niko od njih ne bi ništa učinio na štetu Bošnjaka, pa makar im nudila ova odlazeća Vlada Srbije ne znam koje pozicije ili Evropska unija, kao što je kupila mnoge političke stranke koje su se odcepile od SDA u Bosni. To je model koji uništava Bošnjake, ko god to da učini neka zna da radi na štetu Bošnjaka, a ne na štetu ove ili one stranke“, rekao je prvi čovek SDA Sandžaka.

Na današnjoj konferenciji za medije Ugljanin je podržao proteste protiv nasilja koji se održavaju širom Srbije.

Exit mobile version