Naslovna Vijesti Ukinuta presuda bivšem beranskom policajcu

Ukinuta presuda bivšem beranskom policajcu

BIJELO POLJE – Apelacioni sud Crne Gore ukinuo je presudu bivšem beranskom policajcu Željku Bojiću kojeg je Viši bjelopoljski sud osudio na 18 mjeseci zatvora za krivično djelo nanošenje teških tjelesnih povreda sugrađaninu Miroslavu Šoškiću. Apelacioni sud potvrdio je oslobađajuću presudu njegovom kolegi Adnanu Kožaru.

Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju podiglo je optužnicu protiv policajaca iz Berana Željka Bojića i Adnana Kožara, koji se terete da su kao saizvršioci ubili sugrađanina Miroslava Šoškića 17. decembra 2008.

U prvom obdukcionom nalazu navedeno je da je smrt nastupila usljed utapanja i da su sve povrede po glavi i tijelu posljedica udaranja o stijene i kamenje u vodi. Međutim, nakon nalaza dr Miodraga Šoća, čijim je vještačenjem utvrđeno da je smrt bila nasilne prirode, i da je povrede dobio od jako zamahnutog tupog tvrdog predmet, podignuta je optužnica protiv beranskih policajaca.

Advokat Adnana Kožara dr Vukoman Golubović je podsjetio da je njegov klijent u pritvoru proveo 18 mjeseci i istakao da će tražiti da se policajac vrati na svoje radno mjesto uz nadoknadu pričinjene štete.

Izvor: Pobjeda

Exit mobile version