Naslovna HRONIKA Ukrajina: Dete ubijeno u artiljerijskom granatiranju Hersonske oblasti

Ukrajina: Dete ubijeno u artiljerijskom granatiranju Hersonske oblasti

ukrajina:-dete-ubijeno-u-artiljerijskom-granatiranju-hersonske-oblasti

CAPTION CORRECTS TOWN SPELLING – People save icons as they clear the rubble after a Russian rocket ruined an Orthodox church in rocket attack on Easter night, a crater left by the rocket in the foreground, in Komyshuvakha, Zaporizhzhia region, Ukraine, early hours Sunday, April 16, 2023. (AP Photo/Kateryna Klochko) KIJEV – Ukrajinske vlasti danas su saopštile da je tokom noći jedno dete ubijeno na jugu zemlje u artiljerijskom granatiranju, a da je PVO oborila 17 od 22 ruska drona koji su napali njenu teritoriju.

Ukrajinsko državno tužilaštvo saopštilo je da je šestogodišnji dečak ubijen, a četiri osobe, uključujući njegovog 13-godišnjeg brata, ranjene su u ruskom granatiranju u selu Novodmitrovka u oblasti Herson, prenosi Rojters.

„Neprijateljske granate pogodile su privatnu kuću i njeno dvorište “, navodi se u saopštenju na Telegramu.

Odvojeno, ukrajinske vazduhoplovne snage su saopštile da su oborile dronove u nekoliko regiona na jugu i severu Ukrajine.

„U noći 14. septembra 2023. godine, od 21 do 2.30 časova, ruski osvajači su napali Ukrajinu sa nekoliko grupa dronova tipa Šahed-136/131 iz tri pravca“, navodi se u objavi na Telegramu.

Guverner Dnjepropetrovske oblasti Serhij Lisak rekao je da su tri
bespilotne letelice bile iznad regiona i oštetile nekoliko zgrada.

Drugi deo regiona je tokom noći pogođen artiljerijskom vatrom i raketama, rekao je on.

Prema onlajn mapi ukrajinskih vlasti, upozorenje o vazdušnom napadu objavljeno je u oblastima Nikolajev, Harkov i Dnjepropetrovsk, kao i u delovima Zaporoške i Hersonske oblasti pod kontrolom Kijeva.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version