Naslovna HRONIKA Ulazak u Banjsku i dalje nije dozvoljen

Ulazak u Banjsku i dalje nije dozvoljen

ulazak-u-banjsku-i-dalje-nije-dozvoljen

Banjska, 26. septembra 2023.-Situacija u selu Banjska, nakon sukoba takozvane kosovske policije i lokalnih Srba, i dalje je napeta. Ulazak u selo i dalje nije dozvoljen, dok meštani mogu izlaziti i ulaziti zbog medicinskih potreba, kao i u kupovinu osnovnih namirnica, rekao je za Tanjug zamenik direktora kosovske policije za region sever Veton Eljšani. FOTO TANJUG/ DOPISNIK KiM/ nr BANJSKA – Situacija u selu Banjska, nakon sukoba tzv. kosovske policije i lokalnih Srba, i dalje je napeta.

Ulazak u selo i dalje nije dozvoljen, dok meštani mogu izlaziti i ulaziti zbog medicinskih potreba, kao i u kupovinu osnovnih namirnica, rekao je za Tanjug zamenik direktora tzv. kosovske policije za region Sever Veton Eljšani.

Eljšani je rekao da su dve osobe uhapšene u hotelu u selu Banjska, nakon što je, kako on tvrdi, na parkingu hotela pronađen automobil pun oružja.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković prethodno je saopštio da Srbi na severu KiM prolaze nezapamćeni teror “o kome nećete čuti reč osude od strane međunarodnih predstavnika”, te da u srpske kuće ulaze specijalci Rosu i prebijaju civile, šamaraju ih i vređaju.

“Tokom dana na severu su na više sati bili privedeni vozač i tehničar srpskog saniteta u bazu Rosu na Brnjaku. Razbijeni su danas delovi kompleksa “Rajska banja”, a troje zaposlenih je proizvoljno uhapšeno. Takođe, kosovska policija je demolirala i prostorije Pošte u Banjskoj”, istakao je Petković u sinoćnjem saopštenju.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version