Naslovna Vijesti Unapređenje saradnje Fonda PIO sa penzionerima

Unapređenje saradnje Fonda PIO sa penzionerima

Direktor filijale Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, Mirsad Abdurahmanović, nastavio je sa aktivnostima u toku oktobra mjeseca koji je posvjećen starijim licima. On je posjetio Udruženje penzionera u Novom Pazaru i sa njima razgovarao o unapređenju saradnje koja je prema ocjeni članova tog Udruženja na zavidnom nivou.

Nakon posjete korisnicima Gerontološkog centra i Udruženju penzionera Sjenice rukovodioci Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje danas su o problemima starijih i unapređennju saradnje razgovarali sa članovima Udruženja penzionera iz Novog Pazara.

Stariji od 60 godina čine četvrtinu stanovništa Srbije, tačnije starijih od 60 godina ima oko 2 miliona i 200 hiljada. Ukupan socio-ekonomski položaj starijih osoba u Srbiji je nepovoljani oni su često ugroženi, diskriminisani i manje vidljivi u javnosti. Današnja posjeta i pažnja im prija još više uz obećanje da će filijala PIO Fonda i dalje rješavati najbrže moguće sve njihove zahtjeve.

Kako bi unaprijdili njihov položaj i približili im korišćenje sopstvenih prava novopazarska filijala PIO Fonda cijeli ovaj mjesec posvjećuje saradnji sa udruženjima i institucijama penzionera i starijih.

Exit mobile version