Naslovna Vijesti Unija sindikata prosvetnih radnika: Daćemo Vladi 100 dana

Unija sindikata prosvetnih radnika: Daćemo Vladi 100 dana

Štrajka najverovatnije neće biti, jer ćemo mi kao pristojni ljudi dati vladi 100 dana, izjavila je predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković, uoči početka školske godine.

Janković je rekla da su reprezentativni sindikati danas imali sastanak s ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem i da su dobili obećanje da će se ova vlada više baviti prosvetom

Prema Janković, ne može se reći da će nova školska godina početi skroz regularno, jer se kasni sa zbrinjavanjem tehnoloških viškova i zbog toga što postoje nejasnoće u vezi sa pravljenjem odeljenja.

Ona je ukazala da još nije ni poznato koliki će biti tehnološki viškovi u novoj školskoj godini.

Kako je navela Janković, prethodna Vlada Srbije je u tehničkom mandatu usvojila zaključak kojim je omogućila zapošljavanje 22 osobe u prosveti, uprkos Uredbi o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru.

Janković je navela da ne zna zašto je to vlada uradila i da je prethodno trebalo videti da li se među tehnološkim viškovima nalaze nastavnici koji mogu da obavljaju taj posao.

U Uniji sindikata prosvetnih radnika Srbije kažu da čekaju da vide i kakva će biti izdvajanja za prosvetu u narednom budžetu Srbije, jer će onda znati koliko su obećanja novog ministra realna.

izvor: N1

Exit mobile version