Naslovna Sandžak Novi Pazar Uskoro počinje sa radom Zavod za javno zdravlje (video)

Uskoro počinje sa radom Zavod za javno zdravlje (video)

Novi Pazar – Zavod za javno zdravlje uskoro će biti otvoren u Novom Pazaru. Odluka o osnivanju je stigla, a u toku su radovi na adaptaciji zgrade u kojoj će biti ova ustanova. Ti radovi izvode se uz pomoć lokalne samouprave Novog Pazara.

Sektor za oganizovanje zdravstvenih službi 20. majak poslao je dopis o osnivanju Zavoda za javno zdravlje.

Do imenovanja, funkciju vršioca dužnosti obavljaće dr Šefadil Spahić. U toj instituciji radiće preko 30 radnika. Uz pomoć lokalne samouprave trenutno se radi na adaptaciji prostora.

Osnivanje ovog zavoda je od velikog značaja za građane Novog Pazara, kaže Spahić. On dodaje da se na otvaranje ovog objekta čekalo 15 godina.
“Dobićemo još jednu zdravstvenu ustanovu, koja je krov svih zdravstvenih institucija I baviće se svim zdravstvenim problemima I organizacijom zdravstva u Novom Pazaru I Tutinu.

Predlagaće se neophodne mere, koja će pratiti sve neophodne mere, koje utiču na porast, hroničnih, zaraznih I nezaraznih bolesti. Pratiće I zdravstveno stanje radnika posebno onih koji rade sa namirnicama biljnog I životinjskog porekla”, rekao je Spahić.

Zavod za javno zdravlje biće u sadašnjem Dispanzeru za plućne bolesti, koji pripada Opštoj bolnici.

“S obzirom da se radi o jednom zdravstvenom stubu zdravstvenog sistema u Srbiji, menadžment Opšte bolnice dao je svoj dopinos da se Zavod što pre otvori, tako da smo ustupili zgradu od 450 kvadrata do konačnog rešenja zgrade Zavoda za javno zdravlje”, rekao je direktor Opšte bolnice dr Mirsad Đerlek.

Nakon adaptacije prostora, biće obezbeđena neophodna oprema za rad Zavoda za javno zdravlje. Potrebno je da se obezbedi I kadar koji će raditi u ovoj zdravstvenoj instituciji.

Vršilac dužnosti direktora dr Šefadil Spahić kaže da će se tada steći uslovi za otvaranje, koje će kako očekuje, biti uskoro.

Exit mobile version